Virtuell virkelighet 8/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Perfekte skiforhold 31. januar 2021.

Vv 1: Meteorologi. Budstikkas nettavis skriver: «Det er en reell grunn til å håpe på en forbigående bedring i skiforholdene, sier vakthavende meteorolog (…) søndag kveld.» Av sikkerhets-grunner har jeg utelatt meteorologens navn; vedkommende kunne ellers bli utsatt for mishagsytringer og trusler p.g.a. sitt uheldige ordvalg. «Bedring i skiforholdene», liksom! På gårdsplassen her på bruket har skiforholdene vært perfekte de siste ukene, slik bildet ovenfor viser.

֎֎֎

Aftenposten 12. mars 2021. Klikk for å lese den minste skriften.

Vv 2: Snart påske. Kalenderen viser at det går mot påske, og bloggens lesere gjøres derfor oppmerksomme på henstående annonse fra Aftenposten i 1921. Det var enklere da man kunne bestille «vine & cigarer» i den lokale dagligvarebutikk!

.

.

.

֎֎֎

Resett-lenke 7. mars 2021. Klikk for å lese.

Vv 3: Burka. Resett melder at Sveits innfører burkaforbud etter folkeavstemning. Landet følger dermed etter Arendal kommune, som innførte burkaforbud i fjor. Bloggerens private teori er at sminkeindustrien står sterkt både i Sveits og i Arendal, jfr. tidligere omtale av dette praktiske plagget.

֎֎֎

Aftenposten 22. februar 2021.

Vv 4: Presidentisk. Til orientering gjøres oppmerksom på at antall Trumpvelgere her på bruket ble redusert med 100 prosent fra 2016 til 2020, ifølge lokale undersøkelser. Aftenpostens hovedoppslag (til høyre) er derfor ikke gyldig her.

.

.

.

.

֎֎֎

Resett-lenke 23. februar 2021.

Vv 5: Valghell? «Hell i spill, uhell i kjærlighet,» heter det i et gammelt ordtak. Kanye West nådde som kjent ikke opp i fjorårets presidentvalg i Sambandsstatene. Om det – sammen med Resett-meldingen til høyre – bekrefter eller avkrefter ordtaket, overlater jeg til bloggens lesere hver for seg å ta stilling til.

֎֎֎

Document 8. mars 2021. Klikk for å lese.

Vv 6: Kampdag. Sist mandag sto overskriften til høyre i Document. Kommentaren er skrevet av Ragnar Larsen, som også ble sitert i forrige Virtuell virkelighet.

.

.

.

֎֎֎

Vv7: Drikkepenger.  Sist lørdag kunne Dagsavisens Bernt Erik Pedersen fortelle at Oslo kommune har avsatt midler til skjenkebevilgning. Det er nok til trøst for dem som til nå har måttet betale dyrt for å bli skjenket.

֎֎֎

Vv 8: Agn. Når useriøse nettaviser skal øke antall klikk, slik at de tjener flere annonsekroner, bruker de «klikkagn» som ovenfor. Budstikka har lært teknikken, og bruker den av og til (eksempelet ovenfor er fra Budstikka). Historien bak overskriften kan for øvrig dukke opp her i bloggen senere (slike varsler er en av mine former for «klikkagn»).

(Innlegget ble påbegynt 10.03.2020 og fullført 10.03.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no