Alternative fakta 3/21

___________________________________________________________________________

Hvis det blir noe av presidentskiftet i Sambandsstatene 20. januar, skifter også denne delen av bloggen navn.

AF 1: Siste Alternative fakta? Alt tyder nå på at Donald John forlater Det hvite hus førstkommende onsdag, og dermed mister Kellyanne Conway (bildet til høyre i side-logoen øverst) jobben sin. Som før meldt (45/20, 48/20) medfører det at denne delen av bloggen skifter navn.

֎֎֎

Fra Faktisk.no 4. januar 2021. Klikk for å lese artikkelen.

AF 2: Dødsønsker. Øyvind Bye Skille skriver for Faktisk.no, og ser ut til å ha gått språkkurs i helsevesenet, som er flinke med helse, men ikke så gode i språk. Han forventer (= gleder seg til) dødsfall, noe hverken han eller helsevesenet burde gjøre. Men under en pandemi må man nok vente (= anta at man får) dødsfall. Jeg både venter og forventer at Faktisk.no  bruker et spåk som er nøytralt beskrivende.

֎֎֎

Resett 5. januar 2021.

AF 3: Ordpar. Det er en stund siden (var det under forrige regjering?) at ordparet både – og ble erstattet av både – men. Nå prøver Resett å innføre også – ikke som et helt nytt ordpar (lenken til høyre). Men siden Resett visstnok er uglesett av så mange, tror jeg at også denne ideen ikke får særlig gjennomslag.

֎֎֎

Den avbildede ansiktsmasken passer for både menn og kvinner. Utrolig hva moderne teknikk kan klare!

AF 4: Unisex. Overskriften i  annonsen som er gjengitt ovenfor, er Munnbind, men bildet viser en ansiktsmaske. Det som er mer interessant, er påstanden om at den passer til både «han og henne» (hvorfor ikke «han og hun»?), Med andre ord: Fullskjegg er ingen hindring for at denne masken skal fylle sin funksjon!

֎֎֎

Document 12. januar 2021.

AF 5: Capitol-sak. Det fremgår av lenken til høyre (fra Document) at Frøken Detektiv (Nancy Drew) har engasjert seg i saken om stormingen av den USAnske kongressen i forrige uke. Da blir nok saken løst!

.

֎֎֎

AF 6: Skole-jungelord. «Kunnskap er makt, men bløff gjør samme nytte». Bloggeren har flere års fartstid som lærer, og innestår for sannheten i dette jungelordet.

֎֎֎

Budstikka 14. januar 2020. Klikk for å lese (kanskje bare åpen for Budstikka-abonnenter).

AF 7: Fjærfe. Bildet ovenfor frembrakte barndomsminner om mating av fjærfe i Sandvika sammen med mormor. Men det var i de harde femtiårene, og svaner husker jeg ikke noe om, det var ender som svømte i Rønne elv (visstnok landets eneste som renner begge veier) ved Fiskecentralen.

֎֎֎

Resett-lenke 13. januar 2021.

AF 8: Makt 1. Resett slår opp som en slags nyhet at partisekretær Kjersti Stenseng vil ha sitt parti tilbake i maktposisjon. Men partileder Jonas Gasj Tøre ser ut til å ha fått en overraskende nyhet.

֎֎֎

Resett-lenke 13. januar 2021.

AF 9: Makt 2. Skulle det bli «rødgrønt» flertall ved høstens stortingsvalg, har både røde (oppslaget til høyre) og grønne/grunne kommunister bekjentgjort at de vil støtte en ny regjering. Om en slik støtte bringer Stensengs/Tøres parti tilbake i maktposisjon (se forrige notis), er det vel usikkert hvor stor makten blir?

(Innlegget ble påbegynt 14.01.2021 og fullført 14.01.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no