Alternative fakta 44/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Avlyst konsert. I samråd med Erna og Bent og andre myndighetspersoner har sanggruppen Hummer & Canari vedtatt med kvalifisert flertall å utsette alle øvelser til neste år. Det medfører at den planlagte syrinbusktenningskonserten må avlyses, da man ikke får innøvd noe program. Gruppen lider dermed sammen med andre kulturarbeidere, og vurderer å søke økonomisk støtte.

֎֎֎

Slik holder man to-meteren.

AF 2: Meter. Bent og andre som uttaler seg om corona-situasjonen, presiserer stadig at det er viktig å holde meteren. Nå har det til og med økt til tometeren. Jeg er glad for å kunne vise hvordan dette gjøres i praksis, og ved hjelp av en lånt hånd fikk jeg tatt bildet til høyre. En sammenleggbar tometer av samme type som den som er avbildet, fås kjøpt i alle byggevareforretninger. Den bør holdes i et fast grep, så den ikke faller i gulvet, der eventuelle tilstedeværende virus kan stikke av med den.

֎֎֎

AF 3: Medisinsk jungelord. “Tidens tann leger alle sår, og vil med årene også la det gro mose på disse.” Verd å huske i karantene-tilværelsen!

֎֎֎

Resett 5. november 2020.

AF 4: USA-valg 1. Helge Lurås i Resett varsler at Trump kan tape presidentvalget. Det kan han jo ikke! Han er president, og han bestemmer. Trumps ide om å avslutte tellingen mens han ledet, viser bare mannens genialitet. Her har norske idrettsledere noe å lære.

֎֎֎

Trump-tilhengere.

AF 5: USA-valg 2. Det er litt overraskende at Trump-tilhengere bærer MAGA-plakater (Make America Great Again) etter at Donald John har vært president i fire år. Men de vet vel best …

֎֎֎

Kanye West har fått 0,3 prosent av stemmene.

AF 6: USA-valg 3. Det er flere kandidater til presidentvervet i USA enn Donald John og Joseph Robinette. Hvis elektorene ikke har bundet mandat (dvs. at de stemme på den som vant “deres” stat). kan kanskje Kanye West være en kompromisskandidat. Han har i skrivende stund fått 0,3 prosent av stemmene nadjonalt, og han har et kjent navn.

.

֎֎֎

“Valgmenn” er NRK-betegnelsen på “elektorer”. Det finnes kanskje en og annen kvinne blant dem?

AF 7: Titler. Både i tekst og tale bruker NRK betegnelsen “valgmann” på det som i USA heter “elector” (de som blir valgt for å velge presidenten). Her må kulturministeren gripe inn! Det er bare et par uker siden tittelen “fylkesmann” ble erstattet av “statsforvalter“, en visstnok kjønnsnøytral tittel (forvalter er et hankjønnsord …).

Se også Tilbakeblikk 11.12.2020

֎֎֎

Budstikka på nett 2. november 2020.

AF 8: Frikort. “Ingen får frikort fordi det er halloween,” sier politiet ifølge Budstikka. De første ukene av mai, derimot, i det som kalles “russetiden”, får svært mange frikort, etter mine observasjoner.

֎֎֎

AF 8: Overvåking. Bildet over er ikke en blondinevits. Den ble presentert for meg som det, men jeg tror det er helt tilfeldig at damen på bildet er lys blond. Og hun stiller jo et relevant spørsmål.

(Innlegget ble påbegynt 05.11.2020 og fullført 06.11.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no