Alternative fakta – uke 21

Om uttrykket alternative fakta (AF)

___________________________________________________________________________

AF-1: Praktisk plagg: Denne bloggen har flere ganger omtalt ulike hodeplagg med tilknytning til islam, senest 15. april (AF2: Herre-hijab), men uten å vurdere plaggene som sådan. Nå er det nødven-dig å heve pekefingeren mot Fremskrittspartiet, som hadde dekorert landsmøtelokalene nylig med bl.a. plakaten til venstre. Alle vet jo at niqab er et praktisk plagg som holder håret på plass og dermed reduserer frisørutgiftene. Med burka bortfaller også
behovet for sminke, og klesbudsjettet blir redusert langt ned mot null. For ikke å snakke om all den tiden man sparer!

 

oooOOOooo

AF-2: Jogging er usunt: Folk her på eiendommen driver med jogging, men de er yngre enn meg og kan kanskje vokse det av seg. Jeg merker meg hva den britiske journalisten Alistair Cooke (1908-2004 – se innlegget Godnatthistorier for voksne) fortalte at hans lege hadde sagt om jogging: “De eneste gangene jeg jogger, er hvis jeg er sent ute til begravelsen av en av mine pasienter som har jogget.”

oooOOOooo

AF-3: Gammel mann med sertifikat:

Budstikka 25. mai 2017

 Det var ikke meg!

oooOOOooo

AF-4: Fridager i mai: Mai måned strekker seg i år over fem uker, og bare én av dem har fem arbeidsdager (pluss lørdag). Det er rart hvordan tilfeldighetene har samlet både faste og flyttbare fridager i den måneden da vinteren for alvor må gi tapt for vår- og sommervarme, og de fleste gjerne vil nyte dette. Den siste fridagen kom til i 1947, da Lov om 1. og 17. mai som høgtidsdager ble enstemmig vedtatt av Odelstinget. I debatten før vedtaket sa Høyres Herman Smitt Ingebretsen (1891-1961) at han så vedtaket som slutten på den epoken da det var en viss konkurranse mellom 1. og 17. mai. Han oppfordret også de som skulle stå for arrangementer denne dagen, til å avholde seg fra partiagitasjon. Det var sikkert bakgrunnen for at Fremskrittspartiets Carl I. Hagen ble utsatt for eggkasting under sin 1. maitale på Grünerløkka i 1995. LO/Arbeiderpartiets arrangement på Youngstorget har som kjent alltid vært helt fri for partiagitasjon.

oooOOOooo

AF-5: Akritrektur eller noe sånt: Arkitekturmuseet åpnet på Bankplassen i 2008. Helt siden da har radioinnslaget nedenfor ligget og modnet. Det er alt for mange konsonanter i ordet arkitektur!

___________________________________________________________________________

Share
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Når du trykker på knappen “Publiser kommentar” nedenfor,
blir kommentaren sendt til Torgeir, som senere legger den ut her.