Virtuell virkelighet 7/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Merkedag? Tidligere har jeg redegjort for hvorfor det ikke flagges her på bruket 1. mai. Mandag førstkommende er en annen dag jeg heller ikke i år kommer til å markere. Til trøst for de som trenger det, videreformidler jeg to av fjorårets artikler i anledning dagen, den ene i Aftenposten og den andre i Document. Forfattere er henholdsvis Anki Gerhardsen og Ragnar Larsen.

֎֎֎

Vv 2: Skepsis. Noen er skeptiske til vaksine. Andre (eller, etter mine observasjoner, stort sett de samme) er skeptiske til munnbind. Selv er jeg motstander av munnbind. For det heter (ansikts)maske!!! Men gjerne bare munnbind, for da går det an å puste gjennom nesen. Men hindrer man smitte med munnbind? Virusprøver tas jo i nesen …

֎֎֎

Fra Bærum vaksinesenter. Der var det svært velorganisert.

Vv 3: Vaksinert! Når denne utgaven av bloggen sendes ut, er bloggeren forholdsvis nyvaksinert mot corona-virus. I går ettermiddag fikk jeg første dose av moderna-vaksinen, annen dose er berammet til skjærtorsdag. Dermed er jeg på vei ut av risikogruppen, en gruppe jeg aldri hadde forestilt meg å komme i. Eventuelle vaksineskeptikere anbefales å lese Vaksine-erfaringer og vaksinemotstand fra april 2019. Legg ellers merke til hvordan hele denne utgaven av bloggen strutter av antistoffer!

֎֎֎

From Sandy Bay this week. Click to see large picture.

Vv 4: NN=Not Norwegian. Sir Price Outlet left Sandvika (Sandy Bay = SB) some time ago, but luckily the inhabitants of the village still can manage without understanding Norwegian in this part of SB, as the picture (taken a few days ago) shows. For further reading, may I recommend Welcome to Sandy Bay (Sandvika) and “We prefer English-speaking customers” in this blog.

֎֎֎

Vv 5: «Lokal»-avis. Bildeteksten sier Gyssestad, artikkelen og overskriften sier Slependen. «Er’e så nøye, ‘a?» tenker kanskje en ikke-bæring. Selvsagt er det nøye, særlig når avisens redaksjon ligger en knapp kilometer fra Gyssestad gård, som ligger i området som heter Slependen (enden på vinterveien, «slepet», over isen fra Holtekilen innerst på Fornebulandet).

Klikk for å se stort kart.

֎֎֎

Sylvi Listhaug overlevde dette – også.

Vv 6: Politikk-1. Det er ikke farefritt å bli nominert som lederkandidat i Fremskrittspartiet. Kort tid etter at Siv Jensen annonserte sin avgang og lanserte Sylvi Listhaug som ny leder, måtte sistnevnte stille opp med partieplet på hodet i en improvisert «Wilhelm Tell»-konkurranse på et partimøte. Det foreligger ingen bilder fra selve konkurransen, men damen har senere fremstått levende og talefør på riksdekkende fargefjernsyn.

֎֎֎

Vv 7: Politikk-2. For de som har lurt på om vi er i familie: Ja, Line Steine Oma (Ap), bystyrerepresentant i Oslo og tidligere leder for bydelsutvalget i Gamle Oslo, er tippoldebarn av min farfar (tror ikke vi har noe ord på norsk for det slektskapsforholdet). I tillegg til at Aftenposten nevnte henne som mulig ny varaordfører (og fikk kritikk for overskriften til saken), var hun som leder av bydelsutvalget frontfigur da alleen ut fra Botsfengselet fikk navnet Egon Olsens allé.

֎֎֎

Vv 8: Smøringsråd. Selvsagt er det (minst) like mye snusk i Bærum kommune som i andre kommuner, men når det har kommet så langt at lokalavisens nettutgave anbefaler smøring i form av en sjekk før man søker om barnehageplass, er det over grensen!

(Innlegget ble påbegynt 04.03.2021 og fullført 04.03.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no