Alternative fakta 31/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Bærumssangen 2020. Både her i Alternative fakta og ellers i bloggen har konkurransen om ny Bærumssang, der sanggruppen bloggeren er med i, deltar, vært omtalt. Frem til 15. august foregår nettavstemningen, der alle kan delta (også de som ikke bor i Bærum). Bloggens lesere er hermed sterkt oppfordret til å avgi stemme. Til hjelp har bloggeren laget en helt nøytral veiledning om hvordan man stemmer. Det er også lenke til veiledningen i forrige ukes blogginnlegg Bærumssangen 2020 – avstemning, der man kan høre den gamle bærumssangen, og finner alle konkurransebidragene.

֍֎֎

Skilt utenfor uteområdet ved den midlertidige kommunegården i Sandvika.

AF 2: Røykeforbud. Skiltet til høyre står ved inngangen til uteområdet utenfor Bærum kommunes midlertidige administrasjonsbygg, som erstatter kommunegården mens den er under ombygning/re-habilitering. Dette er vel ett av tiltakene under oversskriften “klimaklok kommune”, snart kommer nok forbud mot røyking utendørs på egen eiendom. Da hjelper det neppe om røykeren har en stor eplehage …

.

֍֎֎

Resett 1. august 2020. Klikk på bildet for å lese teksten.

AF 3: MDG/Raymond. I et tidligere gjengitt klipp fra Resett i Alternative fakta var Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sitert slik: “Samarbeid med MDG er fornuftig”. Klippet til høyre kan tyde på at han har ombestemt seg. Resett er som kjent en jublende tilhenger av både Raymond Johansen og MDG (Miljøpartiet de gale/grunne/grusomme), så der i gården vet man nok hva man snakker om.

֍֎֎

Resett 1. august 2020. Klikk for å lese.

AF 4: El-“sparke”sykkel. Resett er ikke overveldende begeistret for el-“sparke”sykler, og har innført noen velplasserte anførselstegn i sin omtale av dem (eneste spark når sykkelen er i bruk, er i tilfelle når føreren bestiger doningen, og bruken av anførselstegn er adoptert her i bloggen). Resett-kommentaren har ellers interessante synspunkter på både el-“sparke”sykler og på det pågående byråds-samarbeidet i Oslo.

֍֎֎

AF 5: Tog på skinner. Overskriften ovenfor har Budstikkas nettavis gitt merkelappen “nyheter”. For meg er det ingen nyhet at tog går på skinner, men det lille ordet “igjen” får meg til å lure på hva togene har hatt som underlag i mellomtiden. Det sier Budstikkas artikkel imidlertid ingenting om.

֍֎֎

Asker og Bærums Budstikke 10. august 1920.

AF 6: Pengegjeld. Annonser i gamle aviser kan være pussige, sett med dagens øyne. Den til høyre sto i Budstikka for hundre år siden, og  tilhører de pussigste. Er det en skjult trussel? Og var Budstikka et så sterkt annonsemedium at Karl Holtan fikk pengene sine tilbake?

֍֎֎

Afteeposten 7. august 1970. Klikk for større bilde.

AF 7: Skipsfart. “Bruk båt til Amerika” anbefalte Den norske Amerikalinje i en annonse på Aftenpostens forside for femti år siden, og hadde mange gode argumenter for det (på det tidspunktet gikk nok mer enn halvparten av passasjertrafikken til USA med fly). Det var visst den eneste skipsfarts-annonsen i den avisen. Femti år tidligere, derimot, var hele sistesiden fylt opp av annonser om skipsruter til hele verden.

.

.

.

֍֎֎

Aftenposten 7. august 1920. Klikk for å lese.

AF : Polarekspedisjon. Man kan trygt si at Roald Amundsen brukte båt til Amerika for litt over 100 år siden, men han valgte en annen rute enn den vanlige over Atlanterhavet. Med sin nybygde MAUD seilte han nordover langs norskekysten og østover langs kysten av Russland (“Nordøstpassasjen”) med Nome i Alaska som mål. Aftenposten hadde et stort oppslag om dette for hundre år siden.  Men ekspedisjonen ble forfulgt av uhell, og ble aldri fullført (les Frammuseet fortelling, der det er en fordel å ha et kart tilgjengelig under lesingen).

(Innlegget ble påbegynt 07.08.2020 og fullført 07.08.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no