Alternative fakta 27/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Sportsbiler 1. Når det en sjelden gang er selskapelig samvær i bloggerens regi, kommer gjestene gjerne i kjøretøyer som passer til brukets navn, Villa Langset. På bildet nedenfor står den ene sportsbilen, en Ferrari fra 1984, parkert så nær inngangen til bloggerens bolig som mulig.

Ferrari-stevne på Langset 27. juni 2020.: 1984-modell.

֍֎֎

AF 2: Sportsbiler 2. Eieren av den andre Ferrarien (se AF 1 ovenfor om den ene), en 2019-modell, hadde latt sin Aston Martin stå i garasjen. Den bilen har dashbord av lakkert lønnetre, og eieren var kanskje redd for at dette kunne bli skadet i det fuktige været En sammenlikning med 1984modellen på bildet ovenfor viser at Ferrari ikke har prioritert lastekapasitet i sin produktutvikling.

   
Ferrari-stevne på Langset 27. juni 2020>: 2019-modell.

֍֎֎

Budstikkas nettavis 4. juli 2020.

AF 3: Bare sport. Budstikka påstår i overskriften til høyre at  kultursjefen kaster kule. Så sterk tror ikke jeg at hun er. Kule i idretts-sammenheng veier 4 kg (for kvinner – 7,26 kilo for menn), og øvelsen kalles kulestøt. Det eneste navnet jeg forbinder med dette, er Knut Hjeltnes.

֍֎֎

Document 5. juli 2020. KLikk for å lese.

AF 4: Flyfille? Nettavisen Document har et navn som muligens uttales på engelsk. Det var deltakerne i Documents podcast ikke samstemt om. Men at avisen har et engelskspråklig preg, vitner overskriften ovenfor om. For med Documents islam-kritiske holdning er det neppe snakk om at det gutten fløy, var et flyvende teppe …

֍֎֎

Resett 2. juli 2020. Klikk for å lese.

AF 5: MDG. På bildet til høyre, fra en lenke i Resett, viser Raymond Johansen enten hvor han får vondt når han diskuterer med MDG,  eller han antyder hva som er problemet med partiet. Svaret kan dels ligge i partinavnet (Miljøpartiet De Gale), dels i en kommentar i Document noen dager senere.

֍֎֎

AF 6: El-bil. El-bil er uaktuelt for meg så lenge jeg har en varebil med dieselmotor. Ifølge et oppslag i Resett er el-biler “verstinger” når det gjelder utslipp av CO2.

֍֎֎

AF 7: Nothing but a h…. For over hundre år siden, like etter forrige århundreskifte, døde en hund i England. Den sørgende eier måtte begrave sin firbente venn, og graven fikk sin sten med hundens navn på. Gravstenen har siden blitt bevart i en park i Coventry,  men er nå blitt fjernet p.g.a. hundens navn, som, så vidt jeg kan tyde det sladdete bildet i Coventry Live, var Negro (hunden var formodentlig helt svart). Og tittelen til denne notisen? Her!

֍֎֎

AF 7: Politivold? NRKs Jon Gelius påsto nylig i et innslag i Dagsrevyen at Arendals-politiet håner båtfolk som bryter fartsgrensen. Hør bare her:

Hva tror politiet de oppnår ved å spotte fartssyndere?

(Innlegget ble påbegynt 10.07.2020 og fullført 10.07.2020 )
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no