Diplomat-språk er viktig

Med tanke på høstens presidentvalg i Sambandsstatene har jeg begynt å høre om igjen kåseriserien Letter from America med den britisk-amerikanske journalisten Alistair Cooke (se blogginnlegget Godnatthistorier for voksne fra april 2017) fordi jeg husker fra første gjennomhøring at han fortalte mye om tidligere presidentvalg. Kunne han ha sagt noe som ville passe å gjengi i forbindelse med årets?

“Den som leter, finner noe annet,” heter det i et gammelt jungelord, I min kronologiske gjennomhøring er jeg kommet til 1978, da Jimmy Carter var president og holdt Midtøsten-toppmøte på Camp David. Dette var ett av temaene i Cookes kåseri 15. september 1978, der han mot slutten forklarer hvorfor en manglende bestemt artikkel (the på engelsk) kan ha betydning for tolkningen av FN-resolusjon 242 om Midtøsten. Kåseriet begynner med litt New York-geografi, og vi får vite hva Sovjetunionen påsto om navnet Camp David og hvordan det egentlig kom i stand. Et godt kåseri går ikke ut på dato! Hør bare her:

(Innlegget ble påbegynt 06.08.2020 og fullført 06.08.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no