Virtuell virkelighet 48/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Aftenposten 20. desember 2021. Klikk for å lese.

Vv 1: Juletre. Det er nesten 30 år siden det var et juletre i bloggerens hus. Det kom inn etter krav fra mine medsangere da sanggruppen skulle holde førjulskonsert for «de nære pårørende» (= foreldre og søsken) i bloggerens stue, og det er fortsatt spor etter treet i form av stearin mellom gulvbordene. For jeg hadde ikke juletrebelysning, men brukte stearinlys i noen klype-anordninger fra «arkivet», og lysene dryppet. Med dagens strømpriser er det kanskje også sparsomt med elektrisk juletrebelysning hos de som holder seg med slikt. Og som det fremgår av klippet ved siden av, kan det være mange gode grunner til å la granbusken forbli ute i naturen (plastbusker er julepyntingens variant av el-bilen: ikke så renslig som den ser ut).

֎֎֎

Resett 20. desember 2021. Klikk for å lese.

Vv 2: Juleantrekk. I den siste tiden før jul har jeg registrert at butikkansatte er iført hodeplagg, noe som aldri skjer resten av året (bortsett fra en og annen hijab). Det går mest i røde luer med hvit kant og dusk, men en mann i kassen på Sandvika vinmonopol hadde hårbøyle med «reinsdyrhorn» – muligens for å markere at han er blitt bedratt i ekteskapet. Som pensjonist og vaktmester må jeg for en gangs skyld si meg enig med  miljøaktivistene slik de blir sitert i overskrifteen i det hosstående Resett-klippet. Jeg har ikke en gang et juleslips, og vil heller ikke ha det.

֎֎֎

Vv 3: Hjemmeskole. På samme måte som ved unntakstilstanden i mars i fjor har det vært hjemmeskole her på bruket, og igjen er bloggeren – som den eneste med pedagogisk utdannelse – rektor. Denne gangen var det nødvendig å innskjerpe disiplinen i innspurten før jul, og skolens elever fikk tilsendt oppgaver om lokalhistorie. I rektors melding til de stedlige «lærere» ble det presisert at eventuelle uartige elever ikke skulle sendes til rektors kontor.

֎֎֎

Vv 4: Brannfarlig. Koranbrenning ser ut til å ha blitt en ny fritidsaktivitet i enkelte miljøer. Det fremmer neppe fredelig sameksistens, men reaksjonen på brenningen ved Oslo rådhus nylig – slik saken ble fremstilt av NRK – fremmet til en viss grad sinnets munterhet. I det brannfarlige brosteins-miljøet ved Rådhuset ble det grepet inn for å unngå at ilden skulle spre seg fra de brennende koranene. Inne i Rådhuset er det formodentlig forbud mot levende lys.

֎֎֎

Drammen sykehus 21. desember 2021.

Vv 5: Sykehusfelle. Mens alle snakker om økt press på helsevesenet i form av corona-innleggelser, har Drammen sykehus satt opp en snedig felle for å skaffe nye pasienter. Bildet ved siden av viser gangveien fra parkeringsplassen opp mot sykehusets hovedinngang. Det mørke feltet nærmest er et islagt felt, mens resten av gangveien er helt isfri.

.

.

.

֎֎֎

Vv 6: Nyhetsbolndiner. Som tidligere nevnt her i bloggen, har den skattefinansierte TV-kanalen NRK innført en utseende-standard for kvinnelige ansatte som opptrer i nyhetssendingene. Nylig kom bloggeren over en internvideo som NRK har produsert i sakens anledning:

֎֎֎

Resett 3. desember 2021.

Vv 7: Rådyr og strøm. Selv med «raus» pengestøtte fra styresmaktene kan det virke som økonomene som er sitert i Resett-klippet ved siden av, kan få rett. Her på bruket har vi rådyr hele året, bl. a. omtalt i Alternative fakta 31. mai 2019.

֎֎֎

Resett 20. desember 2021.

Vv 8: Håndball-gull. Det er flott gjort av eks-statsminister Solberg å kjøre et show som sikrer norsk VM-gull (jfr. Resett-klippet ved siden av). Siden dette handler om damehåndball, er det en prestasjon nåværende statsminister Støre ikke kan gjenta.

֎֎֎

Resett 28. november 2021. Klikk for å lese.

Vv 9: Jule-gruing. Mange gruer seg til jul, forteller Resett-bilaget xtra. Som det fremgår av dagens blogginnlegg Nå er det jul igjen, gjelder det ikke bloggeren. Men ifølge Aftenposten gjelder det tegneseriefiguren Aldo Monrad:

(Innlegget ble påbegynt 23.12.2021 og fullført 23.12.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no