Vaksinestatistikk

Klar melding fra et begravelsesbyrå.

Statistisk sett er det fortsatt noen få av bloggens lesere som ennå ikke har tatt vaksine mot covid19. Det er lite sannsynlig, for de som leser denne bloggen, anses  som særlig kloke, oppvakte og samfunnsansvarlige, og alle slike mennesker er selvsagt – i likhet med bloggeren – trippelvaksinert om de har hatt mulighet til det. Eventuelle unntak blant bloggleserne rekker nok ikke å bli vaksinert før jul, men kanskje før året er slutt.

Aftenposten 14. desember 2021. Klikk for å lese.

Aftenposten skrev om vaksinerte og uvaksinerte forrige tirsdag. For å opprettholde et skinn av nøytralitet minner bloggeren i tilknytning til Aftenposten-artikkelen om Benjamin Disraelis karakteristikk av statistikk («Lies, damned lies, and statistics»).

Språkets versjon av corona-viruset er ordet «forvente», eller rettere sagt bare forstavelsen «for» i dette ordet (de fleste som bruker det, mener «vente» i betydningen «regne med»). Første gang jeg registrerte «forvente» brukt om noe annet enn det å glede seg til noe (se frem mot med forventning), var i en stadig gjentatt TV-reklame for noen år siden der en dame sa: «Jeg forventer
effektivitet». I bloggens Corona-ekstra var fenomenet omtalt med stikkordet Skremmende språk. Senere har det også spredt seg til nyhetsredaksjonene. Jeg har hørt det brukt av en programleder i NRK Dagsrevyen, og jeg fant det i Budstikka forrige onsdag.

Til slutt en ide til eventuelle helt uvaksinerte som etter å ha lest teksten ovenfor, har funnet ut at de vil la seg vaksinere. Oppsøk det lokale vaksinesenteret, si at du har hørt at den tredje vaksinen er viktig, og at du derfor vil ha den – og bare den.

 

(Innlegget ble påbegynt 21.12.2021 og fullført 22.12.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no