Corona-velsignelser: Avlyste plager

“Aldri så galt at det ikke er godt for noe” er et gammelt visdomsord som også gjelder corona-krisen. Det kommer selvsagt an på øynene som ser, men for en blogger preget av trangsyn, er det et åpenbart gode at det i år ikke blir noe hysteri rundt sportsstevnet som kalles Olympiske Leker (OL), og støyende arrangementer som utendørs musikk-festivaler og russetiden er visst også avlyst, eller i det minste sterkt redusert.

I år blir vi spart for OL-hysteriet.

Vintersport har lenge vært dominert av norske deltakere, med tilhørende hysteri i norske medier. I sommer-OL, som var planlagt i år, har den norske dominansen vært ikke-eksisterende, noe man ikke skulle tro ut fra dekningen i norske medier. Og skulle en norsk utøver få en medalje, er vedkommende sikret evig berømmelse (selv jeg vet at Egil Danielsen tok gull i spydkast under OL i Melbourne i 1956 og har gjentatte ganger hørt radioreportasjen (tidligere gjengitt her i bloggen).Nå slipper vi dette hysteriet, i hvert fall frem til neste sommer.

Gledelig melding på Kadettens egne nettsider. Klikk på bildet for å lese hva decibeldyrkerne selv skriver om avlysningen.

På Kadettangen hadde Bærum kommune planlagt å leie ut til decibel-arrangementet Kadetten, som omtaler seg selv som “strandfestival med fokus på urban, pop og elektronisk musikk”.  Det var trolig med tanke på det siste at disse decibel-dustene sist sommer rigget til et høyttaleranlegg beregnet på et ikke-betalende publikum på Nesøya, og som også vi som bor rundt Sandviksbukta fikk “glede” av. Vi ble ikke spurt hva vi ønsket å høre, selv ville jeg foreslått kontinuerlig fremføring av John Cage-verket 4’33” (absolutt stillhet i 4 minutter og 33 sekunder).  Kommunen går glipp av leieinntektene fra støy-arrangementet, men samfunnsøkonomisk går det kanskje opp i opp med reduserte politiutgifter og reduserte kostnader til rettssaker om narkotikaomsetning og -bruk. Kommuneøkonomien vil nyte godt av mindre utgifter til gaterenhold i Sandvika under og etter arrangementet. Narkolangernes tap dekkes vel av regjeringens kontantstøtte til små og mellomstore bedrifter.

Færre slike støykilder på veiene i tiden fremover.

Årets russ har, tradisjonen tro vist stor solidaritet – med seg selv, i hvert fall hvis man skal tro reportasjer jeg husker fra TV (min hukommelse er trolig nokså selektiv her). Noen begynner visst forberedelsene til russetiden allerede i 8. klasse (første år i ungdomsskolen), og for slike er det jo leit at forberedelsene har vært bortkastet. Vi andre kan jo håpe at årets russefeiring setter en standard for kommende år, eller at man tar til fornuften og finner helt andre måter å markere avslutning av allmennutdanningen på. Det skal bli interessant å sammenlikne årets eksamensresultater med resultater fra år med “vanlig” russefeiring.

(Innlegget ble påbegynt 30.04.2020 og fullført 30.04.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no