Virtuell virkelighet 43/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Aftenposten 15. november 2021.

Vv 1: Fotball 1. Det norske fotballandslaget for menn spilte en skjebnekamp denne uken. Og jeg som trodde at den (skjebnekampen, altså) foregikk en gang på forsommeren. Nuvel, Norge tapte visst begge ganger, i hvert fall kampen som foregikk denne uken. Leser ikke landslagstreneren Aftenposten? Der sto oppslaget ovenfor allerede dagen før kampen.

֎֎֎

Fra NRK Dagsrevyen 12. november 2021.

Vv 2: Fotball 2. Uansett resultat på fotballbanen er det vanskelig å slå norske fotballtilhengere i den uoffisielle sportsgrenen å dumme seg ut. Det hosstående bildet illustrerer dette godt: to «viking»-hjelmer med horn (kanskje inspirert av den engelske tegneserien Hägar the Horrible, som på norsk heter Hårek den hardbalne), og «NORWAY» som kroppsmaling (it looks and sounds better in English, you know).

֎֎֎

Vv 3: Tennis. Til tennis har jeg samme forhold som Øystein Sunde: «Jeg har aldri satt mine ben i en racket.» Men da tennis-uttrykket volleyslag dukket opp i en nyhetssending, ville jeg finne ut hva det betyr, og fant til slutt nettsiden Tennis for dummies på det skattefinansierte nettstedet nrk.no/sport. Der fikk jeg tydelig beskjed om hvor dum jeg er:

֎֎֎

Vv 4: Spill. Det stunder mot VM i sjakk, har jeg sett. Derfor er alle NRKs korrespondenter pålagt å nevne dette spillet i sine reportasjer. Roger Severin Bruland hadde en artig vri i en av sine reportasjer fra grensen mellom Polen og Hviterussland.

֎֎֎

Fra NRK Dagsrevyen 13. november 2021.

Vv 5: Maritimt?  Norsk er et språk med mange uttrykk som egentlig har sitt opphav i sjø- og skipsfart. At folk flest etter hvert har et fjernt forhold til disse uttrykkene, er forståelig. Men at direktøren for Norges Råfisklag i et innslag i NRK Dagsrevyen ikke vet forskjell på kjølvann («sporet» i sjøen etter båtens kjøl) og kjølevann (vannet som kjøler ned en forbrenningsmotor), er egentlig ikke til å forstå. Her er lyden av hva han sa:

֎֎֎

Vv 6: Alvor. Den nylig avholdte konferansen i Glasgow (også omtalt i COP26 – post festum i dagens utgave av bloggen) var en alvorlig sak. Det forsto vi av de utsendte reporternes ansiktsuttrykk.

   
Alvorlige COP26-reportasjer fra Eivind Molde (t.v.) og Lars Nehru Sand (t.h.).

֎֎֎

Fra NRK Dagsrevyen 15. november 2021.

Vv 7: Konsentrasjon. Justin Bieber, en canadier som driver med sceneopptreden rundt i verden, fremsto i et innslag i NRK Dagsrevyen nylig. Som den kavaler han er, har han all sin oppmerksomhet konsentrert om sin ledsagerske (navn ukjent).

֎֎֎

Aftenposten 11. november 2021.

Vv 8: Helsenytt. Aftenposten-klippet ved siden av er en ikke-nyhet, men den sto på første side.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 9: Steinarbeid. I gamle dager var det bare ett parti, med nær tilknytning – i hvert fall i navnet – til folk som arbeidet med meisel, som meislet ut politikk. Nå har metoden spredt seg, ifølge Aftenposten:

Aftenposten 2. november 2021.

(Innlegget ble påbegynt 18.11.2021 og fullført 18.11.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no