Stortingsfolk og vanlige folk

Teksten nedenfor ble skrevet sent onsdag kveld, et knapt døgn før Eva Kristin Hansen trakk seg fra vervet som stortingspresident. Den er gjennomlest i dag, fredag, og jeg lar den stå uendret.

Så er vi i gang igjen med politikersnusk! «Skandaleflom og prinsippløshet – … stortinget har ikke holdt orden på seg selv,» skrev Harald Stanghelle i kommentaren Stortinget som ble skandaletinget, men det gjaldt det forrige Stortinget. Det Stortinget som ble valgt 13. september skulle liksom rydde opp …

Listen over de «tvilsomme» er lang, men her er fire navn:
Mazyar Keshvari (Frp): Dømt til fengselsstraff for snusk med reiseregninger.
Hege Haukeland Liadal (A): Tiltalt for snusk med reiseregninger, rettssaken pågår.
Kjell Ingolf Ropstad (KrF): Fikk gratis pendlerbolig av Stortinget og sparte store beløp ved kreativ «forståelse» av regelverket.
Eva Kristin Hansen (A): Fikk gratis pendlerbolig av Stortinget og sparte store beløp ved kreativ «misforståelse» av regelverket.

Arbeiderpartiets parlamentariske leder, Rigmor Aasrud, var intervjuet om saken i NRK Kveldsnytt 17. november. Da hun uttalte seg om NAV-skandalen for to år siden, var det klar tale. Slik oppfattet jeg ikke Kveldsnytt-intervjuet.

De to som har fått gratis pendlerbolig, har trodd at de har fulgt regelverket,. Slik jeg forstår Rigmor Aasrud er det regelverket som er problemet, ikke at enkelte (utspekulerte?) folkevalgte utnytter det til sin fordel. Men ifølge Støre-regjeringen er det nå «vanlige» folks tur. Hansen er det vanligste etternavnet blant nordmenn.

(Innlegget ble påbegynt 17.11.2021 og fullført 17.11.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no