COP26 – post festum

Dagen etter at COP26 var avsluttet i Glasgow, skrev Ole Mathismoen i en ingress i Aftenposten: «Hvis alt som er lovet på klimatoppmøtet, gjennomføres, vil global oppvarming stanse på mellom 2,1 og 2,4 grader.» Aftenposten pleier å være sannferdig i det avisen forteller (men forteller ikke nødvendigvis alt …), så utsagnet kan tyde på at det faktisk finnes en slags «volumkontroll» for vær og klima. Den antar jeg at mange 17. maikomiteer o.l. gjerne vil låne. Selv sliter jeg fortsatt med å finne en sammenheng mellom global oppvarming og det menneskeskapte. Til gjengjeld har jeg funnet noen kommentarer til COP26.

Allerede da konferansen i Glasgow så vidt var i gang, sto Kjetil B. Alstadheims kommentar Politikerforakt redder ikke verden i Aftenposten. Den handler mye om Greta Thunberg, som også har vært omtalt flere ganger her i bloggen (se navneregisteret i menyen ovenfor).

Nettavisen Resett har hatt flere innlegg om COP26, de fleste kritiske. To av dem handler mer om konferansedeltakerne enn om selve konferansen:
Ber andre kutte drastisk – men CO2-utslippene fra «klimatoppmøtene» stiger år for år
Faktisk.no_ Så mye har MDG-politikeren fløyet på to år

Resett-kommentaren Atter en ny sjanse til å avverge klimakrise sto på konferansens åpningsdag, Documents kommentar COP26 er en yngleplass for selvutvikling, selvbedrag og profitt sto dagen før den planlagte sluttdatoen, men innholdet i begge kommentarene er nokså likt. Dessuten presenter Document Wall Street Journals omtale av konferansen med overskriften Anerkjent amerikansk avis slakter klimatoppmøtet i Glasgow.

NRK Dagsrevyen 11. november2021. Klikk for å se innslaget.

NRK Dagsrevyens innslag fra COP26 11. november var nok ment som reportasje, ikke som kommentar. Men den fikk bloggeren til å undre seg over hvem som har funnet det formålstjenlig å sende norske barn i fillete klær som «påvirkere» til Glasgow.

Resett har en personreportasje også. Den apetittvekkende overskriften er Gunhild Stordalen tok tog til klimamøte i Glasgow – måtte ut og spy, og teksten handler nesten om det.

(Innlegget ble påbegynt 17.11.2021 og fullført 17.11.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no