Virtuell virkelighet 42/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Aftenposten 12. november 1971,

Vv 1: Farsdag. I år er «farsdag» førstkommende søndag, 14. november. Slik var det også for femti år siden, og en forretning for bl. a. hvitevarer anbefalte en passende gave til far.

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 6. november 2021.

Vv 2: Farsdag? I en helsides Ford-annonse (utsnitt ovenfor) fremgår det ikke om farsdag er i tankene når en «toppmodell» anbefales (det handler om en bil, ikke andre slags modeller). Modellen er ladbar, og med en rekkevidde på opptil 64(!) km kan man kjøre helt fra Oslo vest til Kongsberg uten å lade.

֎֎֎

Afteenposten 4. november 2021.

Vv 3: Tyrkkleif. Enkelte steder må ikke trykkfeil forekomme. Om det er Aftenposten eller annonsebestilleren som har ansvar for rettskrivingen i dødsannonsen (delvis sladdet) ved siden av, vites ikke. Men det har stått verre feil. En gang var teksten: «Vår kjære … sovner stille inn i dag.» Ønsketrykkfeilen er ikke i en dødsannonse, men på redaksjonell plass: «Kongens fortjenstmedalje i tull er tildelt …».

.

֎֎֎

Vv 4: Informativt. Det foregår plagsom sprengning i forbindelse med bygging av en ny parsell av E-16, og Budstikkas nettavis er så vennlig å vise på et kart hvor sprenningsarbeidet foregår:

֎֎֎

Aftenposten 9. november 2021.

Vv 5: Som fortjent. Omtrent to måneder etter stortingsvalget og én måned etter regjeringsskiftet fant Aftenposten plass til sitatet ved siden av.

֎֎֎

Faktisk.no 1. november 2021. Klikk for å lese.

Vv 6: Melk? «Er kumelk mer miljøvennlig enn havremelk?» spør faktisk.no, som er et samarbeid mellom de alltid objektive og pålitelige mediene Dagbladet, VG og NRK. Nå viser det seg at artikkelen handler mest om klima og pris, men det som overhodet ikke berøres, er alternativet ikke å drikke melk. Det skal, etter hva bloggeren har hørt, være det naturlige for mennesker som er eldre enn syv år, og det ville føre til utslippskutt i både landbruk og industri.

֎֎֎

Resett 2. november 2021. Klikk for å lese.

Vv 7: Beroligende. Når justisministeren i klippet ved siden av sier at byen er trygg, kommer bloggeren i tanker om hva ingeniøren i Satans vegvesen sa foran den sammenraste Hanekleivtunnelen julen 2207. Begge deler minner litt om hva Libyas diktator Gadhafi sa i begynnelsen av opprøret der.

֎֎֎

Vv 8: Radio-TV. Den skattefinansierte radiokanalen NRK Alltid Nyheter sendte kontinuerlig fra dramaet i Thereses gate nylig, uten at lytterne fikk vite noe særlig nytt (se også denne utgavens Tilbakeblikk), bortsett fra enda en variant av «TV-på-radio». Til teknisk orientering: Video nr. 2 er uten lyd:

֎֎֎

Vv 9: Kongevalg. I 1905 var det folkeavstemning søndag 12. og mandag 13. november om valg av den danske prins Carl (senere kong Haakon 7.) til norsk konge. Allerede tirsdag 14. november kunne Aftenposten bringe et foreløpig resultat:

Aftenposten 14. november 1905.

(Innlegget ble påbegynt 11.11.2021 og fullført 11.11.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no