Virtuell virkelighet 4/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv1: Blogg-rot. Faste blogglesere med skarpt blikk for detaljer har sikkert oppdaget den litt «vaklende» nummereringen av de første utgavene i denne årgangen. Det er ikke så lett når man lenge har vært vant til å summere ett tosifret og ett énsifret tall (f.eks. 48+1), og så plutselig skal summere to énsifrede tall (f.eks. 4+1). Nå har jeg kontrollert både innholdsfortegnelser og oversikten over innhold i tidligere utgaver, og tror alt er riktig. Og som grisen er jeg salig i min tro …

֎֎֎

Den som absolutt vil leve risikofylt, kan klikke ovenfor for å lese om forholdsregler man kan ta.

Vv2: Garborg-jungelord. Aftenposten-overskriften til høyre ble uttrykt mye bedre av Arne Garborg – allerede for 126 år siden («Til deg, du hei» i Haugtussa, 1895). Avisen har også hatt et oppslag om hvordan man kan ta vare på både ski og miljø. Det har jeg løst svært enkelt. Mine treski av merket Bonna og med Huitfelt-bindinger har sin plass på garasjeloftet, og er ikke i bruk – i tråd med Garborgs anbefaling.

.

֎֎֎

Vv3: Mrsmt. Ettersom NRK-progammet Nytt på nytt for tiden gjør som andre publikumsarrangementer og sløyfer publikum, må redaksjonen selv stå for den hjertelige latteren når noe er morsomt (ellers kan det hende at seerne ikke forstår at de skal le). Her er en litt forkortet (lyd-)utgave av innledningen sist fredag:

֎֎֎

To NRK-medarbeidere?

Vv4: Logo. Kan det være en sammenheng mellom latteren i Vv3 og bildet til høyre? Bildet er i min nettleser lenke til NRK TV. Jeg har ikke valgt det selv, så dette må være levert av NRK, trolig basert på nettadressen da jeg opprettet lenken. Jeg synes bildet passer godt, på samme måte som Telenors logo, som er en ødelagt propell.

֎֎֎

Resett-lenke 5. februar 2021. Klikk for å lese artikkelen.

Vv5: Hagioptasi. Overskriften ovenfor beskriver presist (om enn litt beskjedent) den følelsen jeg selv har. Men er det et personlighets-trekk eller en diagnose?

֎֎֎

Vv6: Sous. At Carl-Erik Grimstad ikke lenger er sous-sjef ved Det kongelige slott (han sluttet for mer enn 25 år siden), kan være en medvirkende årsak til at det sjelden serveres fiskeboller i hvit sous ved slottsmiddager. Klippet nedenfor er fra Resett, som røper hva VG har gjemt bak et «klikke-agn». Hvis dét pirrer nysgjerrigheten, så klikk nedenfor og les – det blir Resett glad for.

֎֎֎

Miljøpartiet de grunne, Sosialistisk senterparti og Bebreiderpartiet vil alle i regjering etter valget – sammen med hverandre?

Vv7: Regjeringskandidater 1. De tre partiene på illustrasjonen ovenfor ønsker å avløse den nå sittende regjeringen etter høstens stortingsvalg. Valgdagen er mandag 13. september. Valgdistriktene er de samme som før fylkessammenslåingen ved forrige årsskifte, og følger de gamle fylkesgrensene.

֎֎֎

Klikk for å lese hva Resett skrev om denne saken 9. februar 2021.

Vv8: Regjerings-kandidater  2. I forrige notis var det bilde av Une Bastholm, leder for MDG (miljøpartiet de grunne/gale/griske). For ikke å skape mer splid mellom dette blokkuavhengige partiet og de to andre som ønsker regjeringsmakt, er her et bilde av Slagsmål Vedum (leder av Sosialistisk Senterparti) og Gasj Tøre (leder av Bebreiderpartiet).

֎֎֎

Vv9: Riksrett. At Resett er så opptatt av riksrettssaken (den i skrivende stund pågående  i Sambandsstatene), tar jeg som enda et tegn på at Norge er på vei til å bli den 51. staten, kanskje med Donald J. Trump som guvernør? Den siste riksrettssaken her til lands foregikk ellers i 1926-27 mot medlemmer av regjeringen Abraham Berge, den endte med frifinnelse, og det er neppe den saken Resett lover at man kan følge «live».

֎֎֎

Document 9. februar 2021.

Vv10: Vantro. Sannsynligvis hører jeg til blant de vantro, uansett fra hvilken religion man betrakter meg. Det har jeg hittil sett på som et problem i det neste liv (som jeg ikke tror finnes), men oppslaget til høyre kan tyde på at det eventuelle problemet (utfordringen?) har rykket noe nærmere.

(Innlegget ble påbegynt 11.02.2021 og fullført 11.02.2021)

.
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no