Virtuell virkelighet 38/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Vaksine. Før dagens blogg ble korrekturlest, fikk bloggeren sin tredje dose vaksine mot Covid-19, og er dermed tilnærmet usårlig. slik Balder var i den norrøne mytologien.

֎֎֎

Resett 1. oktober 2021. Klikk for å lese.

Vv 2: MDG-protest? Av de to partiene for «troende» var MDG som kjent det ene som ikke kom over sperregrensen ved årets stortingsvalg (det andre var KrF). Partiet fikk derfor ingen utjevningsmandater, og trolig for å vise hvor urettferdig de syntes det var, møtte ingen av MDGs direktevalgte representanter i Stortingets første møte. Eller var det for å understreke sin tolkning av G’en i partiforkortelsen (MDG = «Miljø»partiet De Grunne / Gale / Griske), nemlig Gale?

֎֎֎

Vv 3: MDG-fremgang. MDG var som kjent en av valgvinnerne ved årets stortingsvalg. Antall representanter økte med 300 prosent (fra én til tre), og partigruppen utgjør nå nesten to prosent (1,775147928994083) av et samlet Storting. Resett skriver om hvordan partiet vil utnytte sin maktposisjon:

Resett 30. september 2021. Klikk for å lese.

֎֎֎

Vv 4: Forfall. I kveld (fredag 8. oktober) er det visst fotball som gjelder. Landslagssjef Ståle Solbakken (har Røste Fossen sluttet?) fremsto på en pressekonferanse i riksdekkende fargefjernsyn om den forestående kampen mot ottomanene (Tyrkia). Der var journalistene visstnok særlig interessert i en rekke forfall p.g.a. skader, og Solbakken (er han i familie med Synnøve S.?) kommenterte det klokt: «De som er viktige, det er de som er her» (jfr. «Kirkegården er full av uunnværlige mennesker», sagt av Einar Førde).

֎֎֎

Aftenposten 30. september 2021. Klikk for å lese.

Vv 5: Skipsvrak. Vi får håpe at Aftenpostens overskrift ved siden av ikke stemmer. I sin tid mente Kulturhistorisk museum at vikingskipene ville tåle å bli flyttet til Bjørvika (ikke på egen kjøl, tror jeg), så litt byggevirksomhet tåler de vel.

֎֎֎

Dennis Hauger med «norsk» flagg på hjelmen. Klikk for å se NRK Dagsrevyens reportasje.

Vv 6: Flagg. Den suksessrike racerbilkjøreren Dennis Hauger sier i et TV-intervju at han har et norsk flagg på toppen av hjelmen sin. Som alle kan se, er ikke det helt sant. Det han har på hjelmen, er en barnetegning av et norsk flagg, ikke så ulikt det Taliban viste frem da de inviterte Aftenposten inn i den evakuerte norske ambassaden i Kabul nylig.

.

֎֎֎

Vv 7: Ulv. Svenskene truer norske ulver, står det i Resett. Men HV har da voktet grensen under coronaen? Og Rasmus Hansson (MDG) sitter på Stortinget!

Resett 30. september 2021. Klikk for å lese.

֎֎֎

Aftenposten 1. oktober 1971. Klikk for å lese.

Vv 8: Film. Siden jeg egentlig har vokst fra å gå på kino, er jeg ikke sikker på om avisene fortsatt har filmanmeldelser, eller om de bare bringer kjendisstoff om de som har roller i filmene. For femti år siden sto i hvert fall hosstående filmanmeldelse i Aftenposten, skrevet slik at det fortsatt er morsomt å lese den. Bildet er forøvrig av Brigitte Bardot, som har en av hovedrollene i filmen.

֎֎֎

Vv 9: Gåte. Nedenfor står en politisk ukorrekt tegneserieversjon av en gåte jeg hørte første gang på 1980-tallet – tror jeg.

Klikk for større versjon.

(Innlegget ble påbegynt 07.10.2021 og fullført 07.10.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no