Virtuell virkelighet 35/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Lenke i Resett 14. september 2021.

Vv 1: Skjult. Lenken ved siden av er fra Resett. Det fremgår hverken av lenken eller av artikkelen hvilket ord som på plakaten bak «Slagsmål» Vedum begynner med HEL... Enten på tross av eller på grunn av valgresultatet kan det kanskje være helvete?

֎֎֎

Resett 16. september 2021.

Vv 2: Servering. TV-overføring fra diverse valgvaker viste at det gikk for seg både her og der. Arbeiderpartiets kommunikasjonssjef Ingrid Langerud skal, ifølge Resett, ha sagt til VG at det på APs valgvake «bare var alkoholservering ved bordene». Hvis alkohol var det eneste som ble servert (bloggeren tar forbehold om Resetts ofte lettvinte omgang med språklige konvensjoner), er det ikke rart om det gikk litt over styr med smittevernreglene.

֎֎֎

Vv 3: Dødelighet. «Resetts ofte lettvinte omgang med språklige konvensjoner» er nevnt som forbehold i en parentes i forrige notis (Vv2). Her er et eksempel, der Resett språklig sett antyder at dødeligheten blant nåværende (ikke tidligere) britiske fotballproffer stort sett er svært lav.

Resett 22. august 2021.

֎֎֎

Vv 4: Valgdebatt. Aftenpostens tegneserieføljetong om valget pågikk både før og etter valgdagen. Kanskje pågår den fremdeles?

Aftenposten 8. september 2021.

֎֎֎

Vv 5: Filosofi-jungelord. Vanlig sunn fornuft er ikke særlig vanlig (Voltaire – pseudonym for François-Marie Arouet – fransk filosof som levde fra 1694 til 1778).

֎֎֎

Aftenposten 8. september 2021. Klikk for å lese.

Vv 6: Flagg. Taliban (uttales med trykk på første eller siste stavelse avhengig av hvilken journalist som snakker) fant et ubebodd hus i Kabul, og inviterte Aftenposten inn i det som viste seg å være den evakuerte norske ambassaden. Der fant avisen et «norsk» flagg på veggen, og lurte islamistene til å posere for fotografen mens en av dem holdt dette korset foran seg. Forhåpentlig har Utenrikstjenesten råd til å holde ambassadene med norske flagg der forholdet mellom fargene er riktig. Det fremviste flagget ser ut som det er laget av et småbarn, kanskje ett av ambassadepersonalets .

֎֎֎

Klikk på bildet for å se filmene «Epler på Langset» og «Saftfabrikken 2.0»

Vv 7: Eplehøst. Årets eplehøst ga en avling på ca. 250 kilo, hvorav bloggeren selv plukket en knapp tiendedel (250 epler). Resten ble tatt ned av gode hjelpere, som også hjalp til med å montere Saftfabrikken 2.01. Fabrikken er fortsatt i gang, og versjon 3.0 er på tegnebrettet (som befinner seg i bloggerens hode). I år var været for første gang ikke høstevennlig, enda vi hadde involvert paven i å ordne det (via en stedlig undersått av ham). Men paven var vel opptatt med sin Slovakia-visitas.

֎֎֎

Vv 8: Sport? Kanskje på grunn av denne bloggens enorme påvirkningskraft (jfr. innlegget Idrettsboikott fra april 2021) ser det ut til å være et stigende krav om at norsk idrett skal ta avstand fra kinesiske brudd på menneskerettighetene, og at det bør skje i forbindelse med  vinter-OL i Beijing neste år. Document har gjengitt en NTB-melding om dette.

Document 8. september 2021. Klikk for å lese.

(Innlegget ble påbegynt 16.09.2021 og fullført 16.09.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no