Virtuell virkelighet 12/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Isfritt – når? Sandviksbukta er igjen isfri, selv om kommunens skilt om at isen er usikker, pleier å stå til utpå sommeren. Men når var bukta isfri i fjor? Da var jeg på sykehus/rekonvalesens, og mangler derfor data i min oversikt, som går tilbake til 1947. Kan noen hjelpe?

֎֎֎

Klikk på bildet for å se tegningen i vinduet.

Vv 2: Tegning. Tidligere har jeg fortalt om godnissen som står utenfor hovedinngangen her og holder rampenisser og sånt unna. Rett før helligdagene i påsken hang det plutselig en hyggelig tegning i vinduet i inngangsdøren. Den er enten hengt opp av godnissen eller av en han har latt slippe til, tror jeg.

.

.

.

֎֎֎

Smittevernutstyr: tometer og skjema.

Vv 3: Smittevern. Selv om jeg er fullvaksinert, overholder jeg fortsatt smittevernreglene. Derfor ligger min tometer (som fortsatt heter tommestokk) klar ved utgangsdøren, slik at jeg kan holde tometeren hvis noen ringer på. Der ligger også spørreskjemaet om corona-symptomer m.m. fra siste besøk på Drammen sykehus (jeg fikk det ferdig utfylt!).

.

.

֎֎֎

Vv 4: Astra-Zeneca 1. Astra-Zenecas vaksine mot covid-19 har dårlig ord på seg for tiden. BBC-programmet More or less handlet om de statistiske vurderingene knyttet til vaksine i Deciding when to suspend a vaccine. Der påpeker Professor Jennifer Dowd bl.a. at i en gjennomsnittsbefolkning er det ca. én person pr. 1000 som får blodpropp (deep vein thrombosis / pulmonary embolism) i løpet av et år, mens det av 5 millioner som ble vaksinert i løpet av en uke var bare 0,0312 person som ble rammet av dette (min utregning etter hva hun sier, kontroller meg!). Kan tallene tolkes slik at vaksinen virker mot blodpropp? En annen professor, Susan S. Ellenberg, forteller om de vanskelige avveiningene mellom bruk av en «utrygg» vaksine og faren for å bli smittet.

֎֎֎

Document 22. mars 2021. Klikk for å lese.

Vv 5: Astra-Zeneca 2. Jens Stoltenberg og alle de andre i NATO-hovedkvarteret blir vaksinert med Astra-Zeneca, ifølge Document. Vaksinen var, ifølge samme kilde, en gave fra Polen, som var medlem av Warzawapakten frem til 1991, da den ble oppløst.

֎֎֎

Hvem slaktet vegetarianeren?

Vv 6: Kannibalisme? Jeg lot meg ikke lokke av plakaten hos Kiwi, der det var tilbud på det jeg oppfattet som vegetarianerkjøtt (pulled vegetar). Men er det virkelig lov å selge slikt? Den/de som sto for slaktingen av vegetarianeren, må jo ha begått en alvorlig forbrytelse?

.

.

.

֎֎֎

Vv 7: Profitør. Profitør var neppe en karakteristikk Heikki Holmås så for seg da han var stortingsrepresentant for SV. Men Resett synes den passer.

Resett 31. mars 2021. Klikk for å lese.

֎֎֎

Vv 8: SpråkprisEt de kjente ansiktene i NRKs Dagsrevyen, Rima Iraki, har vært nevnt flere ganger her i bloggen. Nå har hun fått Riksmålsforbundets TV-pris. Heldigvis (for meg) var hun ved første opptreden her i bloggen i november 2018 nevnt også for godt språk. Ellers overlater jeg til leseren å bruke navneregisteret (se menyen øverst) til å finne de andre syv (ikke sju – dette handler om en pris fra Riksmålsforbundet!) gangene hun er omtalt. Bloggen gratulerer med prisen, men gjentar: Ceterum censeo NRK esse delendam (fritt etter Cato den eldre).

(Innlegget ble påbegynt 08.04.2020 og fullført 08.04.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no