Alternative fakta – uke 46___________________________________________________________________________

AF-1: Pressekontakt: Høydepunktet i striden om Statistisk Sentralbyrå var uten tvil Dag Steinfelds håndtering av pressen. Dagsrevyen, som alltid står på de svakestes side, viste her hvordan de stakkars journalistene fikk gjennomgå bare fordi de gjorde jobben sin: å stille spørsmål.

oooOOOooo

AF-2: Jula ikke helt i tiden: Jula holder trofast på sitt ubegripelige slagord “Alt for hjemmefiksere til proffe”. Og for å forvirre kundene ytterligere har de lagt sommerens største salg til midt i november.

   

oooOOOooo

Black Friday fredag 24.11 – unngå butikker denne dagen.

AF-3: Unngå innkjøp fredag 24.11: Illustrasjonen til høyre er en advarsel mot å gå i butikk førstkommende fredag, 24. november.  Da markerer nemlig deler av handelsstanden i Norge at det har vært fridag i USA dagen før (fjerde torsdag i november er Thanksgiving  Day i USA), og at det derfor er nødvendig med en ekstra innsats for å folk til å orke å gå i butikker her i landet .
.

oooOOOooo

AF-4: Innvandrere med suksess: Bildet nedenfor viser en spesiell dag i NRKs historie. Tirsdag 14. november var så vidt jeg vet første gang Dagsrevyen ble presentert av to nordmenn som begge er innvandrere.

Rima Iraki: libanesisk/pakistansk-norsk. Yama Wolasmal: afghansk-norsk.

Rima Iraki er libanesisk/palestinsk-norsk og har bodd i Norge siden hun var fem år gammel. Yama Wolasmal var fire år da familien flyktet fra Afghanistan, og kom til Norge et par år senere. Begge snakker norsk som om de var født her i landet.

oooOOOooo

AF-5: Smilende Trump: Bildet nedenfor er tatt under president Donald Trumps nylige rundtur til asiatiske land.

Han smiler, og det ser da virkelig ut som et ekte smil? Hvis det er tilfelle (i dag kan man ikke stole på fotografier), er det fortsatt håp!

(Innlegget ble påbegynt 17.11.2017 og fullført 18.11.2017)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no