Sangglede i skolen og ved syrinbusken

Biting står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no.
Jeg har valgt ordet fordi det også kan være substantivering av verbet å bite.
Begge betydninger kan være aktuelle for det som her omtales.

___________________________________________________________________________

Avstanden er stor mellom det vi sang på Høvik folkeskole på 1950-tallet (På sangens vinger), og det elevene på Rud videregående skole sang i NRK Dagsrevyen tidligere i høst. Men sanggleden er den samme. Rud-elevene går riktignok på musikklinjen, og da forutsettes det vel at man synger. Og i motsetning til oss på 1950-tallet har de akkompagnement. Men jeg tror de hadde sunget like bra uten.

Om mange år, forhåpentligvis, kan noen av Rud-elevene ende opp med aldersdemens på et sykehjem. Om så skulle skje, får vi håpe de har fortsatt å lære seg sanger utenat, slik vi så i Dagsrevyinnslaget. For det viser seg at pasienter med demens husker sanger de lærte før de ble syke, og kan synge dem med liv og sjel. Forskning.no har en artikkel om dette, med lenker til flere omtaler av musikkterapi.

Fra fjorårets syrinbusk-tenning.

I min lille sanggruppe skulle jeg, som “kunstnerisk leder”, ønske at de andre var mer villige til å lære utenat. Det blir en helt annen kvalitet over det vi fremfører når vi ikke er avhengige av å se på et noteark for å huske tekst og musikk. Vi er i innspurten til årets tradisjonelle konsert på denne tiden, syrinbusk-konserten. Da tennes lysene på syrinbusken hos Erle, og vi fremfører sanger tilpasset adventstiden, først ute ved syrinbusken, deretter inne i stuen. Tidspunktet er søndag 8. desember kl. 18 (NB! rettet tirsdag 3.  desember!), og alle bloggens lesere er velkommen. De som er interessert, må bruke kommentarfeltet eller sende en e-post for å få adressen.

(Innlegget ble påbegynt 28.11.2019 og fullført 28.11.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no