Seniordag

Denne utgaven av bloggen bør leses med ærbødighet, for den er skrevet av en av dagens hovedpersoner. I dag er det nemlig FNs internasjonale dag for de eldre, og bloggeren tilhører så avgjort den gruppen. I mange år har man snakket om eldrebølgen. Nå er den her! Eller?

Gjennomsnittsalderen for stortingsrepresentantene i det utgående Stortinget (valgt i 2017) er 46.1 år. I løpet av 1900-tallet var den oppe på 53.2 år i perioden 1953-1957 og den var så lav som 45,8 år i perioden 1993-1997, så noen eldrebølge er ikke å spore blant de folkevalgte. I det nyvalgte Stortinget er Carl I. Hagen eldst (77), men gjennomsnittsalderen er nok som den har pleid å være  (foreløpig foreligger ingen statistikk på Stortingets nettsider).

Spiller da alder noen rolle? «Det er bare tall,» sa prinsesse Märtha Louise (med referanse til kong Harald) da hun nylig fylte femti. Men sannsynligheten er stor for at man i løpet av mange leveår har gjort noen erfaringer, bl.a. den at det kan være god grunn til å vurdere en sak grundig før man tar en beslutning. Les hva Ida Amalie Eikeland (15) skriver i  innlegget 16 år og ikke klar for å bestemme for landet i Aftenposten.

I anledning dagen har jeg funnet en innspilling av Solefaldssang, som er en av de sangene jeg har med meg fra mine syv år på Høvik skole. Teksten er av Nordahl Rolfsen, som sto bak leseboken vi brukte. Det visste nok læreren, men han visste kanskje ikke at komponisten, Ole Olsen, hadde bodd i huset der Stig, en av guttene i klassen, bodde. Solefaldssang blir fremført av Ole Paus og Ketil Bjørnstad.

(Innlegget ble påbegynt
(Innlegget ble påbegynt 29.09.2021 og fullført 29.10.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no