Fra blogg til podcast?

For tre år siden skrev jeg blogginnlegget Om å blogge, der jeg siterte Ingeborg Moræus Hanssens gode begrunnelse for å ytre seg i bloggform. Nå har hun utvidet til også å lage podcast. I en Aftenposten-artikkel forteller hun hvorfor, og i den første podcasten sier hun:
«… Podcast er kommet for å bli. Jeg vil delta i dette nye univers med min stemme, med mine synspunkter – rett og slett fordi også dette univers må ha noen stemmer av en eldre årgang.» (jfr. innlegget Seniordag i denne utgaven av bloggen).

Den som tror dette er et varsel om at bloggeren skal begynne med podcast, tar ikke nødvendigvis feil, men det skjer ikke i nær fremtid, og bloggen fortsetter uansett. Mens man venter på min eventuelle podcast, kan det det være en hyggelig øvelse å finne Ingeborg Moræus Hanssens, som heter Hør nå her!.

De tekniske sidene ved podcast-lytting er beskrevet i Podcast for nybegynnere fra april 2017. Der står det ingenting om nedlasting av podcast direkte til mobiltelefonen. Det kan være en passende øvelse for bloggens lesere å prøve seg oå det, f. eks. ved å finne, laste ned og installere en podcast-app og høre f.eks. Ingeborg Moræus Hanssens podcast (se forrige avsnitt). Skulle denne bloggen komme med egen podcast, kommer en grundigere veiledning.

De som ikke klarer forrige avsnitts podcast-øvelse med mobiltelefonen, skal være klar over at «smart»-telefonen – uansett merke – IKKE  er smart, og de skal merke seg første regel for all databruk: «Mennesket er maskinen overlegent!».  Ingeborg Moræus Hanssens podcast kan avspilles på PCen fra nettadressen https://www.listennotes.com/podcasts/hør-nå-her-ingeborg-moræus-hanssen-ingeborg-FcXK3PgsRpY/. Der ligger alle episoder.

(Innlegget ble påbegynt 29.09.2021 og fullført 29.09.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no

Share