Gammelmannsprat

Hulda Holtvedt skriver under tittelen Usaklig om saklighet i Dagsavisen om Hege Ulstein, som er kommentator i samme avis. Der utdyper Holtvedt det jeg skrev nokså kort om i et innlegg 26, november – og hun får litt motbør i kommentarfeltet.

Hulda Holtvedt er snart 18 år gammel, og har opptrådt i den offentlige debatten i hvert fall siden hun var 13. Da var hun én av syv faste kommentatorer på Si;D-sidene i Aftenposten. Med artikler som Kongstanker og Terningkast 1 til byrådet provoserte hun mange, og fikk Jan Arild Snoen i Minerva til å skrive kommentaren Fjollete kjerringer med innskrumpede hoder. Senere har hun markert seg i politikken, og er 4. kandidat på Miljøpartiet de grunnes Oslo-liste.

Muligens fordi jeg er en gammel mann, blir jeg litt bekymret over tanken på at så unge mennesker med så sterke synspunkter skal inn i styre og stell. Når hun presenteres som ungdomskandidat bl.a. med argumentet “Unge er underrepresenterte i politiske beslutningsprosesser” (mer på Grunn ungdoms nettsider), får jeg en følelse av at vi over 70 er uten verdi. Nå spiller min mening liten rolle for Oslo-valget. Jeg bor i Akershus, og må la være å stemme på MDG-kandidatene der.
___________________________________________________________________________

Share
Skriv kommentar til dette innlegget
Knappen “Publiser” under det du skriver, sender kommentaren til Torgeir, som leser den og legger den ut her – forutsatt at den er saklig og i samsvar med vanlig folkeskikk.

Vil du følge denne bloggen? Registrer deg øverst i spalten til venstre, så mottar du hver lørdag  melding om innholdet i ukens blogg.

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

Share