Ekspasient-journal 3

Tillit til helsevesenet? spurte jeg i overskriften til et blogginnlegg 6. mars i år. Svaret på spørsmålet var nok nei i innlegget, men da jeg ti dager senere fikk bruk for helsevesenet i større grad enn ønskelig, erfarte jeg at det fungerte godt for mitt vedkommende, noe det fortsatt gjør.

Hverdagen vender også langsomt (for langsomt!) tilbake. Seneste besøk på øyeavdelingen ved Drammen sykehus var et godt bidrag i så måte. Jeg ble grundig undersøkt av ortoptisten, som også ga meg praktisk hjelp til å klare meg med det synet jeg har. Fortsatt har jeg litt okulomotoriusparese på høyre øye, men takket være ortoptistens hjelp er dobbeltsynet mye mindre sjenerende (det fungerer tilnærmet som “enkeltsyn”). Jeg har også parkert rullatoren, som jeg brukte mest til varetransport (den er fortsatt i bruk til å forflytte serveringsbrett innendørs), og har gått over til å bruke stokk. Den kunne jeg også klart meg uten, men da ville kanskje de jeg møter, tro at jeg er full – jeg går stødigere når jeg kan støtte meg til en stokk.

Nå har jeg et ny-reparert armbåndsur, slik at jeg har en viss oversikt over hvor sent på kvelden det er. På telefonen har jeg lagt inn påminning med tappenstrek som alarmsignal ved midnatt, slik at  jeg vanligvis kommer i seng tidsnok til å begynne pensjonisthverdagen i nitiden neste dag.

En viktig del av mitt “helsevesen” har vært omsorg, hjelp og oppmuntrende tilrop fra venner og naboer. Oppgraderingen av badet, som jeg begynte på for to år siden, har skjedd med stormskritt de siste ukene, og med god hjelp har resultatet blitt bedre enn om jeg hadde gjort alt selv, slik planen var. Fortsatt mangler jeg den servanten jeg etterlyste i blogginnlegget Nødrop fra badet, men jeg har blitt veldig flink til å finne alternative løsninger som er mindre arbeidskrevende, og tror jeg har en løsning også i dette tilfellet.

Det har nesten blitt som i “gamle” dager (mer enn 40 år siden): hverdagen vender tilbake omtrent samtidig som det nye skoleåret begynner.

(Innlegget ble påbegynt 26.08.2020 og fullført 27.08.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no