Argumentering med vold er uakseptabelt – og meningsløst

Bergens Tidende 23. august 2020. Bloggens lesere oppfordres til å sammenlikne overskrift og bilde med reportasjene i TV2 og NRK (se lenker i teksten).

Det har nylig vært tumulter i Bergen i forbindelse med at SIAN (=Stopp islamiseringen av Norge) holdt en markering. Begivenheten ble behørig dekket av nyhetssendingene i både TV2 og NRK (den første også med uttalelser fra SIANs leder Lars Thorsen, som ble slått ned av motdemonstranter). Dette er ikke noe nytt.

For 29 år siden i dag var Brumunddal åsted for tilsvarende tumulter. Men den gangen var det arrangøren av markeringen, Folkebevegelsen mot innvandring, som gikk til angrep på tilreisende motdemonstranter fra Blitz-miljøet i Oslo. Hendelsen er beskrevet i en artikkel fra 2011 på NRKs nettsider, med lenker til seks videoreportasjer (den ene er merket “ikke klart ennå”). Fire år senere var Fremskrittspartiet mål for mobben, som ble provosert av at Carl I. Hagen holdt tale på Grünerløkka 1. mai. Episodene både i Brumunddal og på Grünerløkka ble omtalt her i bloggen for to år siden, og jeg innestår fortsatt for det jeg da skrev.

Det er en del av ytringsfriheten å uttale seg kritisk (i sømmelige former!) om det meste. Men når motargumentene understrekes med vold, svekker det voldsutøverens sak. I solidaritet med det nyeste voldsofferet legger jeg derfor en lenke til SIANs nettsider.

(Innlegget ble påbegynt 26.08.2020 og fullført 28.08.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no