Alternative fakta 34/20

___________________________________________________________________________

AF 1: Epleplukkedagen 2020 . I morgen er det to uker til årets epleplukkedag,  lørdag 12. september. Som før nevnt: Her på bruket blir det neppe noen stor avling i år, så Saftfabrikken har kapasitet til å presse frukt som plukkerne har med seg (meld fra om det på forhånd).

֎֎֎

Valler skole har fått et ventilasjonspåbygg (tror jeg) over halve klasseromsfløyen, ellers er skolen nokså uforandret fra min tid der på 1960-tallet.

AF 2: Chickelacke. Ettersom jeg gikk av med AFP-pensjon som 62-åring, har jeg nå 12 års ansiennitet som pensjonist. Så det var på tide at jeg for en uke siden var på mitt første pensjonisttreff – eller russetreff, som det trolig ville blitt kalt for 55 år siden. Den daværende russeformannen fikk bekreftende nikk da han sist fredag uttrykte en viss medfølelse med årets russ, og det var enighet om at vår russetid hadde vært artig (se blogginnlegget Russetid før og nå fra mai 2017), men at det var de tre årene i gymnaset som bandt oss sammen. Da jeg gikk på Valler gymnas, var jeg nokså sikker på at de fleste av lærerne våre skulle gå av med pensjon i løpet av de nærmest følgende årene. Nå har de fleste av dem passert pensjonsalderen, som vi altså har nådd, og i løpet av pensjonistrussetreffet vekslet vi mange pene ord om både filologer og realister som formidlet kunnskap til oss i forrige århundre.

֎֎֎

Penger tilbake på skatten (pengene ville hatt det bedre om de hadde vært på min bankkonto hele tiden).

AF 3: Skatteoppgjør. Skatteoppgjøret er kommet, og jeg har fått igjen penger! Til de som synes dette er nokså sent, kan jeg opplyse at jeg,  som den særing jeg er, har reservert meg mot digital kommunikasjon med det offentlige (stat og kommune), og derfor leverer selvangivelsen på papir og får skatteoppgjøret i den analoge postkassen ved innkjørselen. Da tar det litt tid før oppgjøret er klart, men jeg bærer et eventuelt rentetap med innbitt mine. Ellers konstaterer jeg at beløpet jeg får tilbake, omtrent tilsvarer det jeg neste år trolig skal betale i NRK-skatt for inneværende år, så det blir nok ingen reprise da.

֎֎֎

AF 4: Kellyanne. Damen som er avbildet ovenfor, er den samme som  i bildet øverst på denne siden (hun i firkanten til høyre). Kellyanne Conway er personen bak begrepet Alternative fakta! Hun slutter i Det hvite hus, men her i bloggen har hun et uoppsigelig og ulønnet engasjement, så hennes stemme blir ukentlig å høre her for den som klikker på bildet av henne øverst på siden.

֎֎֎

Resett 17. august 2020.

AF 5: Niqab. Den niqab-kledde på bildet til høyre har vært omtalt her i bloggen tidligere (jeg gjenkjenner en niqab-kledt kvinne når jeg ser henne!). Da visste jeg ikke at hun hadde til hensikt å ta seg ulovlig inn i landet. Artikkelen i Resett er forbeholdt nettavisens abonnenter, men det som er tilgjengelig for alle, gir en viss pekepinn om innholdet.

֎֎֎

Resett 11. august 2020

AF 6: Batman? Det kan se ut som om Donald (bildet til høyre) har tenkt å gjøre inntrykk i presidentvalgkampen ved å opptre som Batman, (bat på engelsk kan bety både “balltre” og “flaggermus”), muligens for å gjøre inntrykk i det norsk-amerikanske miljøet (hos de av norsk-amerikanerne som behersker norsk). Eller er dette en litt mindre militant versjon av Hviterusslands president Lukasjenko med kalasnikov?

֎֎֎

Søstrene Sisters.

AF 7: Hanseatisk. Angela Merkel skal visst med tid og stunder gå av som tysk forbundskansler. Også Erna Solberg skal før eller (helst) senere gå av som norsk statsminister.  Merkel er født i Hamburg, som en gang var medlem av Hansaforbundet. Solberg er født i Bergen, som i sin tid var under sterk innflytelse av Hansaforbundet. Kan likheten mellom de to damene ha noe med Hansaforbundet å gjøre?,

֎֎֎

Fra Facebooksiden “Du vet du er fra Bærum, når ….”. Bildet er tatt av Rune Melvoll.

AF 8: Bro-lys. Kalvøybroens vaiere fikk lamper sist høst. Mange har nok trodd de er til pynt, men med den lysstyrken som er valgt, er det nokså åpenbart at dette er innflygningslys til Kilen sjøflyklubbs sjøflyhavn på vestsiden av Fornebulandet. I mørket lander man i Sandviksbukta (godt belyst fra E18), og taxer derfra til sjøflyklubbens flytebrygge (se kart et stykke ned på nettsiden om klubben i Sjøflyhåndboken). Slik blir vi som bor slik til, minnet om flyplassen som en gang lå på Fornebu.

(Innlegget ble påbegynt 27.08.2020 og fullført 27.08.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no