Årets siste

I dag er det siste fredag i desember, med årets siste blogg. Det har vært et år mange vil huske som pandemi-året. Selv havnet jeg på sykehus fire dager etter at Norge ble corona-stengt 12. mars, ikke med covid-19, men med et lettere slagtilfelle. Dette har jeg skrevet om i Helsevesenet slår tilbake: Jeg ble TVANGSINNLAGT og flere andre blogginnlegg (lenker under det første). Nok en gang: takk til alle som har vist omsorg for meg!

Heldigvis har jeg ikke vært mer slagrammet enn at jeg har kunnet skrive blogg. Den har kommet praktisk talt hver uke, med et lite unntak rett etter sykehusinnleggelsen og før jeg (med god hjelp) kom på nett. Et av blogginnleggene (Spådom om  fremtiden?) tar utgangspunkt i min langt fremskredne alder og tiden hos helsevesenet. Ellers har jeg i løpet av året lagt til kategorien Musikk i bloggen (etter et innlegg der jeg musiserte selv), og innlegg med musikk også i tidligere årganger er meket. For innleggene kan ha musikkinnslag, selv om tittelen skulle tyde på noe annet, som f.eks. John Deere fikk aldri se en  traktor.

Aldersdiskriminering er et annet innlegg som også inneholder musikk, og som forhåpentligvis motsier tittelen. Den antyder et gjentatt tema, som også berøres i før nevnte Spådom om fremtiden?. Andre gjengangertemaer er planene om å bruke Lakseberget som massedeponi (se lenken til  Lakseberget i Sandviksbukta i høyre marg), språk og rivingen av Y-blokken.

I forrige blogg skrev jeg om de bilabiale komponistene, med flere Beethoven-eksempler. I dag begynner julen (det er første juledag), et godt påskudd for å spille musikk av Johann Sebastian Bach, en annen av “de bilabiale”.  Med Bachs juleoratorium ønskes alle bloggens lesere en god jul. Men fortsatt må vi vente en uke før det er et nytt år. Derfor, til alle bloggens lesere:
Takk for det gamle!

(Innlegget ble påbegynt 22.12.2020 og fullført 24.12.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no