Spådom om fremtiden?

På telefonen min har jeg en mappe med tekster jeg hqr lært utenat, og slår  av og til opp der for  å  repetere. Der står også Hokusai, den gamle mester av Jan Erik Vold, med undertittel “som tegnet en bølge slik ingen før ham hadde tegnet en bølge”. Den teksten har vært til stor oppmuntring de siste par ukene på sykehus og opptrening, og nå prøver jeg å lære også den utenat,

 

Hokusai, den gamle mester

SOM TEGNET EN BØLGE SLIK INGEN
FØR HAM HADDE TEGNET EN BØLGE

Hokusai
ble
nærpå 90.
Da han var 75
år gammel, sa han

om bildene sine: Jeg begynte å tegne
ting da jeg var
6. Det jeg fikk til
før jeg var 50, er ingenting

tess. Da jeg var 70
hadde jeg ennå
ikke gjort
noe bra. I 73 års alder

begynte jeg å forstå
dyr og planters
grunnleggende
former. Når jeg blir 80, vil jeg

ha forstått mer, og når jeg blir 90
vil jeg kjenne
kunstens
hemmeligheter
til bunns – så når jeg blir 100 vil jeg
lage
rosverdige
ting. For ikke å snakke

om årene
deretter.
Nå gjelder det bare
å holde det gående.

 

Jan Erik Vold (1979)

(Innlegget ble påbegynt 30.03.2020 og fullført 30.03.2020)
__________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no