Alternative fakta 9/20

___________________________________________________________________________

Dagsavisen 17. februar 2020.

AF1 – Om bloggere: “Jeg vil bare at folk skal forstå at det finnes seriøse bloggere også, flinke folk som øser av sin kunnskap, erfaring og entusiasme rundt temaer som mainstream-media ikke ønsker å gi plass til, uten at de tjener så mye som ei krone på det.” Matbloggeren Helle Øder Valebrokk sier dette i Dagsavisens Navn i nyhetene. Jeg tror neppe hun har denne bloggen spesielt i tankene, men synes det er en god beskrivelse også av min blogg!

oooOOOooo

AF2 – Skuddårsdag: Det er 29. februar i morgen, en dato som bare inntreffer hvert fjerde år. Det sies å være den dagen i året da kvinner har lov til lå fri, formodentlig til menn. Jeg regner med at kamp mot denne undertrykkende, mannssjåvinistiske regelen blir en av hovedparolene i de massive demonstrasjonene som visstnok planlegges 8. mars.

oooOOOooo

AF3 – Kalvøybroen: En eller annen i Bærums kommuneadminstrasjon har funnet ut at Kalvøybroen må være synlig i mørket. Derfor er det montert lys på vaierne som holder broen oppe. Broen er en del av utsikten fra mitt TV-karnapp. Tidligere i vinter lyste den dempet, og uttrykte – på samme måte som bolighusene bak på Nesøya – et forsiktig “her er jeg”. Så ble det helt mørkt en periode, og jeg var egentlig ganske fornøyd med å se landskapet slik det faktisk er om vinteren. Nå har lyset på broen kommet tilbake, og den ansvarlige i Bærums kommuneadminstrasjon tar igjen det forsømte med å la broen si “HER ER JEG” med samme lysstyrke som innflygingslysene til Fornebu flyplass i sin tid hadde.

 
Utsikten fra mitt TV-karnapp i to versjoner. T.v.: Utsikten tilnærmet “in natura”. T.h.: Bærum kommunes glorete markering av Kalvøybroen.

oooOOOooo

AF4 – Handlevogn: Handlevognen som sto på isen utenfor E18 forbi Sandvika, er omtalt her i bloggen i både nr. 6 og nr. 7. Nå har den blitt offer for den milde vinteren, for midt i forrige uke var det plutselig ikke noe is å stå på. Senere har det kommet og gått et tynt islag, men vognen ligger nok på havets bunn (alt som er mer enn én meter fra land, heter hav i våre dager). Sic transit gloria mundi, som vi latinere sier (latin forberedende i 1966 – “slik forgår verdens herlighet”).

 
Bildet til venstre er tatt 19. februar, bildet til høyre dagen etter.

oooOOOooo

Asker og Bærums Budstikke 2. mars 1970, Klikk på bildet for å se klippet i leselig størrelsen i fullskjerm.

AF5 – Strømkrise: For femti år siden var vinteren adskillig kaldere enn årets. Ifølge Aftenposten var det den kaldeste februar på 23 år, og Budstikka kunne melde at strømsituasjonen i Bærum var prekær, Forbruket måtte reduseres med 10-12 prosent for at man skulle unngå rasjonering, mente E-verksdirektør William Straube. Prøv det i dag!

.

oooOOOooo

AF6 – Coronavirus 1: “Det er ingen grunn til panikk,” sier helsemyndighetene. “Men vi gjør det så dramatisk vi kan,” tenker åpenbart NRKs nyhetsreportere. I Dagsrevyens 27. februar sto Nina Owing for de skremmende innslagene, men legg merke til Yama Wolasmals avslutning:

Kveldens mest dramatiske reportasje var i Dagsrevyen 21, der Kurt Inge Dale var utsendt reporter i pestrammede Sandefjord:

oooOOOooo

Lenke i Budstikkas nettavis 27. februar 2020.

AF7 – Coronavirus 2: Selvsagt blir det panikk. Her i landet blir jo barn iført hjelm når de leker inne, i tilfelle de skulle snuble og falle. Budstikka kan fortelle at folk i Asker kjøper heldekkende vernedresser. Asker betyr vel i denne sammenhengen “nye” Asker, som omfatter Røyken og Hurum i tillegg til “gamle” Asker. Panikken er sikkert et resultat av kommunesammenslåingen. Bare spør Trygve Slagsmål Vedum. Men det er i Bærum en person er i karantene på grunn av mistanke om viruset …

oooOOOooo

Lenke til en NTB-melding i den litt Trump-kritiske nettavisen Resett 27. februar 2020. Klikk på bildet for å lese artikkelen.

AF8 – Coronavirus 3: I USA utgjør Coronaviruset ingen fare. Det har presidenten meldt fra om (på twitter?). Han er som kjent det mest stabile geniet som er blitt frikjent i en riksrettssak, så USAnerne kan føle seg trygge.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese artikkelen.

AF9 – Coronavirus 4: Verden over arbeides det med å utvikle en vaksine mot coronaviruset. Ifølge nettavisen Resett er det er mulig at frelsen kommer fra samme sted som for et par tusen år siden: fra Israel. For Oslos befolkning får dette liten betydning. Der har politikerne vedtatt å boikotte israelske varer.

(Innlegget ble påbegynt 27.02.2020 og fullført 28.02.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no