Til kamp for gammeldags kommunikasjon!

Biting står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no.
Jeg har valgt ordet fordi det også kan være substantivering av verbet å bite.
Begge betydninger kan være aktuelle for det som her omtales.

___________________________________________________________________________

I Om denne bloggen (menyen øverst) nevner jeg “min sanne natur som negativ sutregubbe”, og dette innlegget bekrefter sikkert at det er en riktig selvbeskrivelse. Men jeg synes ærlig talt at at tekstmeldinger kan være en plage. Ikke så mye de som kan besvares med et enkelt “OK” e.l. (uten smilefjes!!), men de som krever at jeg utformer et svar i én eller flere begripelige setninger. Det er vanligvis enklere å gi svar i en samtale der nye spørsmål og eventuelle misforståelser kan avklares umiddelbart. Men vi er åpenbart på vei tilbake til å fjern-kommunisere slik man gjorde på 1800-tallet og tidligere: vi skriver.

Tanken bak tekstmeldingstyrraniet er sikkert velment. Avsenderen vil ikke forstyrre og avbryte med å ringe, og kanskje sitter mottakeren i et viktig møte? Forstyrrelsen er imidlertid den samme når det kommer en tekstmelding, og arbeidet med å skrive et svar er mer plundrete – i hvert fall for meg – enn å gi et raskt, muntlig svar på en oppringing. Kanskje sitter mottakeren av tekstmeldingen i bilen? Min telefon kopler seg automatisk til bilens håndfrisystem når jeg skrur på tenningen. Å svare på et anrop skjer ved å trykke på en knapp. Å svare på en tekstmelding begynner med å finne et sted å stanse, før meldingen skal leses og svaret plundres ned på skjermtastaturet.

På bakgrunn av hjertesukket ovenfor kommer her et varsel til alle som har mitt telefonnummer: Fra  1. mars kan ekstmeldinger til meg bli besvart slik:
“Tekstmeldingen fra deg er lettest å svare på hvis du ringer. Les “Til kamp for gammeldags kommunikasjon!” i bloggen min 28.02.2020 (www.ttt.skoletjenesten.no).”

(Innlegget ble påbegynt 27.02.2020 og fullført 27.02.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no