Alternative fakta 5/20

___________________________________________________________________________

Klikk på bildet for å se hva Document skriver om Jonas Gahr Støres sniking på T-banen.

AF1 – Sniking: Ap-leder Jonas Gahr Støre har blitt tatt i billettkontroll på T-banen, og følger dermed i sin nestleders spor (!). Hadja Tajik “glemte å betale” da hun skulle ta T-banen for et par år siden. Ettersom den andre nestlederen, Trond Giske, er ute av ledelsen på grunn av andre uregelmessigheter, er det dermed et faktum at hele Arbeiderpartiets ledelse er T-banesnikere.

oooOOOooo

Fiskeridirektoratets kart over området i Indre Oslofjord der torskfiske er forbudt.

AF2 – Fiske: Det er restriksjoner på torskefisket i Indre Oslofjord. I området merket med rødt på kartet til høyre er det forbudt å fiske torsk. Jeg ser til min glede at Sandviksbukta ligger utenfor den røde sonen, og når dagens blogg er sendt ut, skal jeg ta med meg pilk og snøre ned på en av flytebryggene og hale inn den ene torsken etter den andre …

.

.

.

oooOOOooo

Oppslag i Budstikkas nettavis.

AF3 – Drivstoff: Det ser ut som Fremskrittspartiet har klart å lure Miljøpartiet de grunne når det gjelder drivstoffpriser. Medlemmene av MDG har som kjent ikke bil, bare sykkel, og vet derfor ikke at mange biler bruker dieselolje som drivstoff. Det gjelder også den varebilen jeg kjører, så for min del kan bensinen gjerne bli dyrere.

oooOOOooo

Resett 23. januar 2020. Klikk på bildet for å lese artikkelen.

AF4 – Mister verv: I likhet med meg tror nok bloggens lesere at overskriften til høyre handler om et Sp-medlem som har hatt for nær kontakt med nazister. Men neida! Hun har feil mening om klimaspørsmålet. Det er ikke pent å vise til partiets historie på 1930-tallet, den gang det het Bondepartiet, men jeg får slike assosiasjoner.

oooOOOooo

Oppslag fra Dagsavisen 28. januar 2020. 

AF4 – Uten redaksjonelt innhold: Oppslaget til høyre sto i Dagsavisen tirsdag. De to sidene er helt uten innhold fra avisens redaksjon, muligens med unntak av overskriftene. Begge tekstene er fra NTB, og begge bildene – de fyller omtrent halvparten av sideflaten – er fra NTB/Scanpix. Dette er definitivt ikke verdt de 49 kronene som avisen koster i løssalg. Men det er enda dyrere å bruke nettbrett til slå i hjel fluer.

oooOOOooo

Aftenposten 25. januar 2020: Tilnærmet reportasje uten ord.

AF5 – Y-blokken: Aftenposten foretrekker også bilder som dekker en halv side. Ovenfor ser vi en demonstrasjon mot å rive Y-blokken i regjeringskvartalet. Den var betimelig lagt til tiden for statsråd på fredag – den fredagen man gjorde kjent hvem som skulle overta statsrådspostene etter Frp. Som man ser, fikk demonstrasjonen en oppslutning som er saken verdig: 3-4 personer.

oooOOOooo

Klikk på annonsen for å lese hele den “morsomme” annonseteksten.

AF6 – Pinlig: Et firma innen finansnæringen forsøkte å være morsomme i forbindelse med regjeringsskiftet. Firmaet og jeg har åpenbart ikke samme sans for humor, så jeg synes pengene burde vært brukt på noe annet enn slike pinlige helsides annonser i Aftenposten. For ikke å støtte opp under pinlighetene, har jeg fjernet firmaets navn fra min gjengivelse av annonsen.

.
.

oooOOOooo

Budstikka 2. februar 1970. Klikk på bildet for å lese.

AF7 – Alkohol 1: Det er rart å tenke på at Bæringer for bare 50 år siden måtte reise til Oslo for å gå på Vinmonopolet! Etter folkeavstemningen kom det vinmonopol på Bekkestua. Dit dro en ung mann jeg kjente, han var 17 år gammel og ba ekspeditøren (dette var før selvbetjening var tenkelig på polet) om en flaske Smirnoff. “Du får sette deg og vente,” sa ekspeditøren. Han satte seg, men etter et kvarters tid gikk han bort til disken og spurte hvor lenge han måtte vente. “Du får vente til du har fylt 20,” var svaret.

oooOOOooo

Aftenpostens nettavis 17. januar 2020.

AF8 – Alkohol 2: Hvis jeg var ølkjøper (men jeg brygger selv), ville jeg vært svært skeptisk til å avgi fingeravtrykk i forbindelse med handelen. Ellers har vel Aftenposten alltid vært ansett som litt gammeldags, men sjekk? Gikk ikke det betalingsmiddelet ut av bruk på 1970-tallet?

oooOOOooo

Resett 30. januar 2020.

AF9 – Heldekkende: I en tidligere utgave av bloggen har jeg under Alternative fakta omtalt burka som et fortreffelig plagg for rasjonelt tenkende damer, og jeg anbefaler det fortsatt. Derfor synes jeg det er skuffende at Arendal kommunestyre slutter seg til hylekoret og forbyr plagget.

(Innlegget ble påbegynt 30.01.2020 og fullført 31.01.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no