Alternative fakta 36/19

___________________________________________________________________________

AF1 – Epleplukkedagen 2019: For sikkerhets skyld minner jeg om epleplukkedagen 14. september. Alle bloggens lesere er velkommen. Se  Alternative fakta 34/19.

oooOOOooo

AF2 – Valg-manipulering: At det statseide kringkastingsselskapet har manipulert valget ved Lillestrøm videregående skole, er så grovt at det sikkert blir behandlet i bloggen senere. Foreløpig nøyer jeg meg med to klipp fra NRK Nyhetsmorgen i dag. Det ene er fra Fredagspanelet, der Arne Berggren ga en treffende karakteristikk av det som har skjedd:

Det andre klippet, ca. 20 minutter etter Fredagspanelet, illustrerer Berggrens utsagn om “barneredaksjoner”. Slik høres programlederen for Andregenereasjonen ut når han forteller om programmet:

De som etter dette er interessert i å høre hele innslaget som dette var et utdrag av, kan klikke her.

oooOOOooo

Energigjenvinningsetaten i Oslo driver Haraldrudanlegget.

AF3 – Informasjonsproblem: Lan Marie Nguyen Berg har latt seg inspirere av innlegget Ukens biting: Déja vu i Oslopolitikken her i bloggen for et par uker siden, og vil ikke være dårligere enn sin byrådsleder. Hun har derfor vært litt lemfeldig med informasjonen når det gjelder 557 brudd på Arbeidsmiljøloven i Energigjenvinningsetaten, som ligger under hennes ansvarsområde som miljøbyråd. Selv mener hun informasjonen er god nok. Hun kan i hvert fall trøste seg med at sjefen for Veireno, som sto for søppeltømmingen i Oslo før kommunen overtok, fikk redusert straff i dommen etter ankesaken nylig, der han ble dømt for brudd på Arbeidsmiljøloven.

oooOOOooo

Slik så man for seg bakken opp mot Kongsgården på Bygdøy – uten de store trærne i alléen, men med ny, flott sykkelvei.

AF4 – Trefelling: Lan Marie Nguyen Berg er også byråd for samferdsel, dvs. sykkel. Lan Marie hugger ned friske trær i Oslo sentrum er overskriften i Resett, som også forteller om årsaken: Olav Vs gate skal bli gågate (med adgang for sykkel). Og som kjent er det flust med trær i Oslo – store deler av Nordmarka ligger jo innenfor bygrensen! Ellers har hun åpenbart lært. For tre (!) år siden var planen å hugge ned alléen opp til Kongsgården på Bygdøy, Men da fikk beboerne i området nyss om saken før trærne var felt, og byråden var nødt til å lytte til de rasende Bygdøy-beboerne.

oooOOOooo

     

AF5 – Valgmateriell: Hverken Agder, Arendal eller Bærum Høyre har vært helt heldige med valgplakatene/-annonsene/-løpesedlene sine denne gangen. Jeg tenker ikke på innhold i budskapet, men på språket. Én åpenbar og-/å-feil (Agder, vist her også for noen uker siden), én mulig trykkfeil (Bærum) og én plakat der det savnes noen punktum eller andre tegn (Asker) – det er sikkert ikke uten grunn at Høyre har valgt skole som et viktig tema i valgkampen. Ellers er det rørende optimistisk at Unge Høyre har lagt to løpesedler i min postkasse med oppfordringen “Stem ungt!”. De kan jo ikke vite at min stemmeseddel blir forkastet. Se ellers AF5 rett nedenfor.

oooOOOooo

Klikk på bildet for å lese Aftenpostens Viten-artikkel fra 29.08.2019.

AF6 – Påstått valgmyte: Den sinte, gamle mannen er en myte påstår Bernt Aardal og Tor Syrstad i Aftenposten. De har ikke møtt meg!

.

.

.

.

oooOOOooo

AF7 – Demonstrasjon og straff: Så er det klima-“streik” igjen, skrev jeg i forrige utgave av bloggen. Senere har jeg kommet under vær med straffelovens paragraf 187, som handler om falsk alarm. Den gjengis nedenfor in extenso, som vi latinere sier. Og, som vi amatørjurister sier: Paragrafen kan kanskje komme til anvendelse når det gjelder demonstrasjonen foran Stortinget, særlig første ledd punkt c. Det er nok ikke uten grunn at det ikke var mulig å finne ut hvem som står bak arrangementet, slik jeg nevnte i blogginnlegget.

oooOOOooo

AF8 – Handlingsplaner: Angrepet mot al-Noormoskeen i Bærum har fått noen til å etterlyse handlingsplaner. Karine Haaland har en strålende ide i den sammenhengen.

(Innlegget ble påbegynt 05.09.2019 og fullført 05.09.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no