Så er det klima-“streik” igjen

Det er mulig at disse plakatene formidler et viktig budskap om klimaet.

Det skal være klima-“streik” igjen i dag. Jeg har forsøkt å finne ut hvem som arrangerer den, men finner ingen overordnet ansvarlig person eller gruppe, bare støttespillere. Det er lite betryggende når man ser hvor lettvint noen av de streikende tar vanlige demokratiske spilleregler.  På det området ser jeg ingen forandring fra det som var situasjonen da jeg skrev blogginnlegget Skal barna lede verden?  etter forrige “streik” i juni:

“… jeg synes Aftenpostens sitat  “Hvorfor kan ikke regjeringen oppfylle kravene våre?” fra I dag streiker vi for klimaet igjen viser skremmende tendenser i  udemokratisk retning. Si;D-innlegget i Aftenposten er skrevet av ungdom. Det er ikke oppropet som  25 “kulturpersonligheter og akademikere” fikk på trykk i Aftenposten en uke før klima-“streiken” i mars, der de innledningsvis slutter seg til opprørserklæringen fra Extinction Rebellion Norge. Denne gruppen sto bak demonstrasjonen inne i stortingssalen nylig, da møtet måtte avbrytes for å rydde publikumsgalleriet. En motærklæring til “kjendis”-oppropet, skrevet av 22 prominente, norske akademikere, har tittelen Planeten dør ikke, og vi skal ikke sette demokratiet til side. Dette har Aftenposten nektet å ta inn ifølge nettavisen Document, som ikke oppgir noen begrunnelse for avslaget.”

På denne siden av skoleferien har jeg registrert innlegget Kjære politikere: Vi er enige med dere! Hilsen skolestreiker på Aftenpostens Si;D-side, skrevet av Selma Baalerud. Hun synes politikerne kunne svare på streiken, ikke med pene ord om ungdommelig engasjement, men ved å gjøre noe, komme med en plan for klimatiltak osv. Da synes jeg hun ser bort fra det som står i alle stortingspartienes programmer, der arbeid for klimatiltak er understreket som viktig, men som del av en helhet.

Dyster-ironisk overskrift i Document. Klikk på bildet for å lese artikkelen.

De pågående skogbrannene i Amazonas har fått stor oppmerksomhet i forbindelse med uttalelser fra Frankrikes president Macron før G7-møtet i Biarritz.  Det er ALARM! Regnskogen står i flammer! Oksygenet forsvinner! er Morten Skaugs noe ironiske overskrift til et innlegg i Document, der han går i dybden om skrogbranner i Amazonas med fakta som ikke støtter opp under katastrofebeskrivelsen i andre medier.

Og i dag er det altså klima-“streik”. Grunnen til at jeg hele tiden har satt streik i anførselstegn, skrev jeg om på slutten av blogginnlegget Ukens biting: Streik i mars. For de “streikende” blir det nok en lang og slitsom dag, så kanskje kan “streike”-komiteen, hvis det finnes en slik, få hjelp fra AUF i Trøndelag. De delte ut gratis burgere etter en debatt om klima og kjøtt. Det er jo valgkamptid, må vite!

(Innlegget ble påbegynt 28.08.2019 og fullført 28.08.2019)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no