Virtuell virkelighet 1/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv1: Jungelord. Egen suksess er vel og bra, men andres ulykke er heller ikke å forakte.

֎֎֎

Vv 2: Vignett. Klikk på bildet nedenfor, og videosnutten begynner slik bildet antyder. Men se hele snutten, og få med NRKs variant, som kanskje blir fremtidens vignett til Dagsrevyen.

֎֎֎

Vv 3: Corona-test. NRKs radiokanal «Alltid nyheter» (også kjent som«Alltid pressekonferanse») meldte nettopp at 3,1 millioner nordmenn er blitt testet for corona. Hadde ikke jeg blitt testet 19. mars i fjor, ville tallet bare vært 3.099.999. Min test var for øvrig negativ, det vil egentlig si positiv: Jeg var ikke smittet (og har fortsatt ingen symptomer).

֎֎֎

Klikk på bildet for å lese oppslaget i Document (med større bilde9.

Vv 4: NYPD-konge. Document oppgir ikke når bildet til høyre er tatt, men det viser i hvert fall kong Harald i New York-politiets uniform. Kan han ha vært innom der på vei til eller fra besøket hos yanomami-indianerne i Amazonas i 2013? Da hadde han i hvert fall noe å fortelle om til lederen deres, Daví Kopenawa. Men han fortalte det ikke til NRKs daværende hoffreporter Nadia Hasnaoui, siden det ikke ble omtalt i  2013-utgaven av Året med kongefamilien.

֎֎֎

Vv 5: Velkledd. Det har vært påstått tidligere her i bloggen at burka er et svært praktisk plagg for damer med sans for økonomi. Her er et nytt bevis, tegnet av Bizarro:

֎֎֎

Vv 6: Lokalkart. Det er en tilbakevendende glede (se Jungelord øverst) å se Budstikkas informative kart som viser hvor i avisens distrikt (Asker og Bærum) de omtalte begivenheter har funnet sted. Klikk på kartene nedenfor for å dele bloggerens glede.

֎֎֎

Vv 7: Godstransport. Det er kanskje overraskende å se hvilke transportmidler som ble brukt til «hurtigste Godsrute» mellom Kristiania og Vest-Telemark for hundre år siden. Gjett – og klikk på klippet ovenfor for å se hele annonsen.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 25. januat 1921.

Vv 8: Lotterigevinst. Det var minimalistiske gevinster i lotteriet som Sandvikens Syforening arrangerte i 1920 (klippet til høyre). Med årene tror jeg også medlemstallet har blitt så minimalistisk at foreningens virksomhet har opphørt.

(Innlegget ble påbegynt 21.01.2021 og fullført 21.01.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no