Trippelvaksinert

I dag er det åtte uker siden jeg fikk min tredje vaksinedose mot covid-19. Det kom en tekstmelding der kommunen ønsket velkommen til drop-in, og jeg tenkte at det var best å slå til mens vaksinen forelå i dråpeform. Senere har jeg hørt at den tredje dosen er en buste-dose, men så vidt jeg kunne se, foregikk vaksineringen som de to første gangene, og sprøytespissen var ikke bustete.

Vaksiner har fulgt meg så lenge jeg kan huske, som fortalt om i Vaksine-erfaringer og vaksinemotstand fra april 2019, og jeg anser vaksiner som en av den moderne legevitenskapens store landevinninger. Derfor stusset jeg over påstanden om at det skulle være sammenheng mellom autisme og MMR-vaksine (mot meslinger, kusma og røde hunder). En slik sammenheng er da også tilbakevist.

Nå går diskusjonen om vaksinering mot covid-19. Som nevnt innledningsvis er jeg helt fullvaksinert, og det har jeg latt skje først og fremst av hensyn til meg selv – jeg har ikke lyst til å bli alvorlig syk. Men det er helt i orden for meg at jeg også bidrar til flokk-immuniteten. Og jeg har vanskelig for å forstå den tilsynelatende fanatiske vaksinemotstanden ,som jeg ser på som usolidarisk. Det er uvaksinerte som belegger kapasitet i sykehusenes intensivavdelinger, en kapasitet noen andre kunne hatt bruk for.

Den musikalske kommentaren handler om en liten, brystsvak pike. Teksten ble skrevet lenge før corona-pandemien, men kanskje senere enn «spanskesyken» (1918-20).

(Innlegget ble påbegynt 29.11.2021 og fullført 29.11.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no