Russebussene kommer snart til en vei nær deg

I innlegget Tiltak mot støy fra 2018-russen inviterte jeg til en slags dugnad for å hindre russestøy. Det har ikke akkurat vært noen stormende oppslutning om ideen, faktisk kan det se ut til at jeg blir helt alene. Første russetreff etter hva jeg har funnet ut, foregår i kveld på Tryvann, og så skal det vel “rulles” etterpå. Så selv om jeg blir alene, har jeg klargjort bilen med trafikk-kamera, håndholdt lyskaster m.m., og høyner beredskapen fra nå.

Budstikka offentliggjorde denne listen over dekknavnene på årets busser. Selv har jeg tilføyd skolen bussen sogner til der det er kjent.

Jeg bor bare 500 meter i luftlinje fra en av fjorårets “festplasser”, så  jeg hører det straks bråket er i gang der. Russens ferd dit har heller ikke pleid å være lydløs, og adkomstveien går rett forbi min ringe bolig. Ellers kan det hende at også jeg drar ut og “ruller” for å se og høre hva som foregår langs veien. Om noen av denne bloggens lesere i Bærum har noe å rapportere, så gjør det. Jeg har tenkt å føre en detaljert logg over hva jeg observerer, og planlegger å legge den ut her, med daglige oppdateringer om det viser seg nødvendig. Fyldig reportasje loves også, hvis det er noe å rapportere om. Foreløpig holder jeg meg til listen over årets busser fra  Asker- og Bærum, der jeg selv har tilføyd hvilke skoler de sogner til.

Det er en stund siden jeg selv var russ, som jeg skrev om i innlegget Russetid før og nå for snart ett år siden. Jeg unner gjerne årets avgangselever i den videregående skolen en feiring av at tretten års skolegang er fullført. Men jeg ville nok anbefale en mer verdig feiring enn det man får inntrykk av gjennom de såkalte “russelåtene” og nettsidene for noen av bussene (ingen lenker til det, det faller utenfor denne bloggens grenser for sømmelighet). Og jeg synes det er et rimelig krav at feiringen ikke går ut over andre. Listen over nyhetsoppslag i Budstikka fra russetiden 2017 bør ikke være til inspirasjon for årets russ.

(Innlegget ble påbegynt 17.04.2018 og fullført 19.04.2018)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Bli følger av denne bloggen – se øverst i spalten til venstre

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no