Flagg er ikke til å spøke med

Noen mener at et flagg bare er et hvilket som helst tøystykke med forskjellige farger og/eller symboler. Men prøv å bruke et av flaggene nedenfor som balkongflagg eller på flaggstangen, og undersøk hva andre synes om det.

 
Flaggene ovenfor anses av mange som kontroversielle. Ingen av dem tilhører noe eksisterende land. Klikk på hvert flagg for å se nærmere beskrivelse.

Flagg er åpenbart noe mer enn et hvilket som helst farget tøystykke. Derfor har mange reagert på Stortingets endring tidligere i år av loven om flagging på kommunenes offentlige bygninger. Etter endringen kan andre flagg enn det norske eller samiske og kommune-/fylkesflagg brukes på kommunens flaggstenger. Jeg har ikke funnet ut hvem som avgjør flaggvalget, men går ut fra at det er kommunestyret. Hvis det er riktig, er det åpent for den som ønsker det, å foreslå flagging med det «riktige» av flaggene ovenfor for å markere f. eks. Adolf Hitlers, Vidkun Quislings eller Ho Chi Minhs fødselsdag.

Flagg er altså ikke til å spøke med, men det er fortsatt lov til å more seg over «Pride»-flaggingen fra Folketeaterbygningen i Oslo for to år siden.

(Innlegget ble påbegynt 16.06.2021 og fullført 16.06.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no