Virtuell virkelighet 9/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Lenkesvikt. I e-posten med melding om forrige ukes blogg var det en lenke-feil (innholdsfortegnelsen i bloggen – lenke dit under hvert innlegg – var i orden). Jeg fikk raskt melding om feilen, men hadde ikke tid til å sende ut ny melding. De som ikke fikk lest (og hørt!) innlegget Blå rapsodi, får en ny sjanse her.

֎֎֎

Vv 2: Jungelord. Det går mot påske, og faren er stor for uvøren ferdsel utendørs. Husk derfor dette gamle jungelordet: «All bevegelse bør foregå på bar mark eller på godt strødd vei.»

֎֎֎

Vv 3: Begreper. Som språknerd skiller jeg mellom frontsoldater og frontkjempere, og hopper litt i stolen når jeg hører det siste bli brukt som en positiv «etikett». Hun som uttalte seg om coronatiltak og hytter i Dagsrevyen 21 onsdag, har åpenbart et annet forhold enn jeg har til begrepet frontkjemper. Men i all beskjedenhet: Jeg har rett!

Fra NRK Dagsrevyen 21 17. mars 2021. Anna Sabrina Soggiu om corona og hytter.

֎֎֎

Raymond Johansen søker kontakt med høyere makter. Klikk for å høre passende musikk til bildet.

Vv 4: La oss …  Raymond Johansen har tro på høyere makter (som for ham neppe betyr regjeringen) i kampen mot corona-smitte.

,

,

֎֎֎

Vv 5: Talltull? Nederst på bildet i Vv 5 (forrige notis) står NRKs tall for coronaen i Norge. Slik jeg leser tallene (klikk her for stort bilde) er dødeligheten 100 prosent: 640 registrerte smittede, 640 døde. Er det i samsvar med virkeligheten, da?

Vinglass, rødvinsglass (med «s i fugen») og hvitvinglass (uten «s i fugen») fra Ikea, ifølge Google. Klikk for større bilde.

Vv 6: Fuge-S. Da jeg nylig måtte anskaffe drikkeredskaper fra en lokal, men verdensdekkende leverandør, kom jeg i språklige og andre funderinger. For Ikea har for det meste fått med seg at det heter vinglass, men rødvinsglass. Men hva skjer hvis de sistnevnte blir brukt til å drikke noe annet enn rødvin? Er det farlig? Blir det usmak på drikkevarene?

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 19. mars 1921. Klikk for å lese.

Vv 7: Skatt. Årets selvangivelse (jeg vet at byråkratene kaller det skattemelding, men det er en selvangivelse) kommer snart i postkassen. For hundre år siden betalte man også skatt, men da kom det en høflig påminnelse på annonseplass i lokalavisen om innbetaling. De som ikke leste Budstikka, slapp kanskje også å betale skatt?

֎֎֎

Vv 8: Kryptisk. En annonse i Aftenposten for hundre år siden ser mest ut som en kodet melding. Eller?

Annonse i Aftenposten 19. mars 1921. Er dette en kodet melding, i så fall om hva og til hvem?

(Innlegget ble påbegynt 18.03.2021 og fullført 18.03.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no