Virtuell virkelighet 6/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv1: Jungelord. Veien til helvete er brolagt med gode korsetter, eller?

֎֎֎

Vv2: Skirenn. Det pågår en serie skirenn med internasjonal deltakelse i … Ubeschtorf, om man skal bruke tysk skrivemåte for den uttalen NRKs Dagsrevyen høres ut til å ha valgt:

Stedet der skirennene finner sted, heter Oberstdorf, og uttales (med norsk «lydskrift») åberstdårf – og da skal alle konsonantene i midten av ordet være med. Tysk som obligatorisk tredjespråk i norsk skole ble som kjent avviklet på 1960-tallet, og man kan vel ikke vente at Dagsrevyens redaksjon skal beherske flere språk enn engelsk (og kanskje litt norsk?).

֎֎֎

Resett 23. februar 2021. Klikk for å lese.

Vv3: Roing. Ifølge Resett har pararoeren Birgit Skarstein satt verdensrekord i innendørs roing. Min sportsinteresse er ikke stor, heller ikke når det gjelder paraidrett (der er jeg bare imponert), men som språknerd og småbåtreder lurer jeg på dette med innendørs roing. Kan det skje trygt, uten fare for vannskader?

֎֎֎

Budstikka 22. februar 2021. Klikk for å se stort bilde med leselig tekst.

Vv4: Tunnel. Et av de mest leste innleggene her i bloggen er Det er en tunnel i din fremtid fra januar 2019. Der presenteres ideen som lanseres av politikerne på bildet til høyre. Den ble også presentert for Planutvalget i Bærum kommune 7. februar 2019 (gå til slutten av presentasjonen nedenfor, ca. 17 minutter fra start), og der var minst én av de Budstikka-avbildede til stede. Det er hyggelig at kommunepolitiker-eliten tar opp ideer fra folkedypet, nå gjenstår bare at det får praktiske konsekvenser.

֎֎֎

Vv5: Valgutspill. Et av tiltakene Miljøpartiet de grunne (MDG) vil innføre for å bedre miljøet i Oslo, er som kjent å la være å bygge en ny, mer miljøvennlig E18 vestover, eller – mer konkret og resultatorientert uttrykt – å drukne flest mulig bæringer som har veien som nabo, i støv og støy. Selv med dette miljøriktige(?) synspunktet stiller ikke Lan Marie Nguyen Berg som stortingskandidat i Akershus valgdistrikt, men i Oslo. Oppslag fra Resett 22. og 24. februar (nedenfor) belyser hennes valgkamputspill der (klikk for å lese):

 

   ֎֎֎

Vv6: Jordfast. NRK Dagsrevyen hadde nylig dette hovedoppslaget: «(Amerikanske) bombefly på norsk jord». Så lenge flyene står på bakken, kan de neppe gjøre særlig skade, men SV er selvsagt imot flyenes nærvær (det står i partiprogrammet, tror jeg,  at partiet skal være imot alt amerikansk). Documents kommentar til saken supplerer orienteringen som professor Tormod Heier ved Forsvarets høgskole ga i Dagsrevyen.

֎֎֎

Budstikka 18. februar 2021.

Vv7: Arrest. Da Asker og Bærum politikammer og Oslo politikammer ble slått sammen, ble den tradisjonsrike arresten i Sandvika nedlagt. Det ville opplagt være en fordel å gjenåpne den, særlig for oss som bor i gangavstand.

֎֎֎

 
Document 13. og 14. februar 2021. Klikk for å lese.

֎֎֎

Vv8: Kaldt. Som kandidat til å bli USAs 51. stat er vi her til lands vel orientert om kulden som nylig slo til i Texas. Document-overskriftene ovenfor nevner et par andre steder med tilsvarende problemer (utfordringer?). Hva var nå det slagordet under skole-«streiken» i fjor? «Erna koker kloden» var det visst?

(Innlegget ble påbegynt 25.02.2021 og fullført 26.02.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no