Uønsket debattant

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.
___________________________________________________________________________

I NRK-programmet Debatten for noen uker siden var Resetts redaktør, Helge Lurås, invitert som debatt-deltaker med Mimir Kristjánsson som motdebattant. Det vakte reaksjoner — ikke at Kristiánsson var invitert, men at Lurås var! Kristiánsson observerte jeg første gang som debattdeltaker med en twittermelding han la ut etter at en trykksak han hadde utgitt, fikk motbør i pressen. Meldingen (tidligere er omtalt her i bloggen), som Kristiánsson skrev da han var 24 år gammel, er for grov til at jeg vil gjengi den her, men andre har gjort det.

Kringkastingsrådet diskuterte for et par uker siden det «problemet» at Lurås(!) var invitert til Debatten, og kom til en fornuftig konklusjon – tror jeg. For det skrives ikke referat fra møtene lenger; den som vil vite hva som har foregått i Kringkastingsrådets møter, må se opptak på NRKs nettsider fra møtene. Noen saksliste finner jeg heller ikke, så det var flaks at saken jeg var interessert i, kom først, slik at jeg slapp å klikke meg gjennom opptaket for å finne den.

Så vidt jeg forsto, ble det ikke gjort noe vedtak i saken. Det synes jeg understreker hvor liten betydning Kringkastingsrådet har, noe som gjenspeiler seg i at NRKs egne medarbeidere tydeligvis ikke tar hensyn til Rådets synspunkter, som vi så i «Israel-vaksine»-saken nylig. Den kom halvannet år etter en tilsvarende sak som var oppe i Kringkastingsrådet, der det aktuelle programmet fikk kritikk for antisemittiske holdninger.

(Innlegget ble påbegynt 15.02.2021 og fullført 22.02.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no