Virtuell virkelighet 5/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv1: Champagne. Hvis disse nordmennene (av begge kjønn) skal fortsette å vinne skikonurranser, må noen gi dem et kurs i hvordan man håndterer en champagneflaske! Se ellers på klippet ovenfor (fra NRK Sportsrevyen) som et hjertesukk etter blogginnlegget Champagne fra desember 2016.

֎֎֎

Vv2: Dame? BBC Sounds er den britiske kringkastingskanalens nettspiller for radioprogrammer. Med det navnet kan man jo ta det litt piano når det gjelder bilder. Men at mannen på bildet ovenfor  heter Elizabeth, tviler jeg på.

֎֎֎

             

Vv3: Utslipp. De to Resett-lenkene ovenfor observerte jeg med få sekunders mellomrom. Så vidt jeg vet (mine geografikunnskaper er begrensede), ligger vulkanen Etna i EU, så det er ikke rart regjeringen reagerer mot utslippene derfra og synes slik oppførsel er uakseptabel.

֎֎֎

Vv4: Valgår. MDG (Miljøpartiet De Gale) gjør det ikke så bra på meningsmålingene til tross for sjarmoffensiv fra Lan Marie Nguyen Berg overfor bileierne i Oslo. Document refererer og kommenterer en meningsmåling som har stått i Nettavisen, og oppgir til slutt at feilmarginen er 1,2-3,3 prosentpoeng. Slike opplysninger burde stå først. Da har man bedre grunnlag for å vurdere Venstres og Demokratenes «like store» oppslutning på 2, 7 prosent.

֎֎֎

Vv5: Ny-ord. Overskriften ovenfor forteller hva Språkrådet vil fjerne, men ikke hva det vil sette inn i stedet for det som fjernes. Hva med kryptoamerikaner?

֎֎֎

Lenke i Resett 17. februar2021.

Vv6: Vinterferie. Med en viss bekymring har jeg sett naboen dra av gårde på vinterferie – med ski på taket! Enda en som ikke følger anbefalingene (Garborgs) om fysisk aktivitet.

 

֎֎֎

Det heter ansiktsmaske!

Vv7: Maske. Når en språknerd som jeg får en melding som den på plakaten til høyre, faller det helt naturlig å spørre om det er i orden at masken også dekker nesen. Det heter ansiktsmaske!

(Innlegget ble påbegynt 19.02.2021 og fullført 19.02.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no