Virtuell virkelighet 44/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Fra Syrinbusk-konserten 2018. Mesteparten av konserten foregår innendørs.

Vv 1: Konsert. Som tidligere meldt (og det blir nok meldt igjen) blir Syrinbusk-konserten (årets sosial-musikalske høydepunkt) avholdt søndag 12. desember. Det er åpent for alle som får plass. Bloggeren opplyser om sted og klokkeslett på forespørsel.

֎֎֎

Vv 2: Innsamling. Denne bloggen er reklamefri, men bloggeren kommer av og til med oppfordringer eller videreformidler slike. Den nedenfor kom som tekstmelding fra en pålitelig kilde sist lørdag (bloggeren har tilføyd en lenke):

Hei alle sammen, eg har ein forespørsel på vegne av ei jente eg er glad i, Line Hamarsnes. Ho er 29 år, sterkt ramma av MS og har prøvd alle behandlingar tilgjengelige i Norge, no er det ein mulighet med stamcelle-behandling i Russland, og to venninner har starta innsamling for at ho kan prøve dette, det blir ikkje dekka av norske myndigheter, og det koster ca 550..000. Beløpet ditt er ikke viktig, alle bekker små…. Det har pr. oktober kome inn rundt halvparten av det som trengs for at ho skal få ein sjanse til eit liv. Gå inn på Facebook, og uansett beløp hjelper det til slutt resultatet, ingen krav, bare ei oppfordring til å hjelpe ei tøff og flott kvinne som mest av alt vil ha eit liv uten smerter og kunne jobbe.

֎֎֎

Vv 3: Kabelbrudd. Forrige torsdag ble kabelen som er denne bloggens forbindelse til resten av internettet, kuttet over av en gravemaskin. Ironisk nok grov den for å legge ned rør til fibernett, som blir en forbedring sammenliknet med den nåværende bredbåndsforbindelsen – hvis de noen gang blir ferdig (har ventet i tre år). Ved hjelp av trylleformler og andre metoder (nettleverandøren NextGenTel trer ikke støttende til i slike situasjoner) kom bloggen ut på vanlig måte, men ikke e-postmeldingen til abonnentene. Etter at kabelen ble reparert onsdag (bare seks dager etter bruddet), fungerer forhåpentlig alt som det skal, slik at både publisering og melding går ut som vanlig.

֎֎֎

NRK nett-TV 25. november 2021.

Vv 4: Fengslet. På leting etter noe annet fant jeg oppslaget ved siden av på NRK Nett-TV . Navnet på den avbildede er Masud Gharakhani. Den ene NRK-journalisten som ble arrestert og senere løslatt i Qatar, heter Lokman Ghorbani. Her ble det nok mange vanskelige navn å holde styr på for en liten, skattefinansiert medieinstitusjon som NRK. Og kanskje stusset man ikke over at en kommende stortingspresident var blitt fengslet – men i Qatar…?

֎֎֎

Aftenposten 2. november 2021. Klikk for å lese.

Vv 5: Turisme. Kanskje myndighetene i Israel har ordnet det slik at turister som eventuelt slår til på tilbudet ved siden av, får spesialbehandling og skilt i snor rundt halsen der det står «Jeg reiser alene»?

.

.

.

.

.

֎֎֎

Vv 6: Tidsmåling. To NRK-journalister falt i unåde i Qatar for noen dager siden, og måtte tilbringe 32 timer i arrest. Det er interessant å høre hvordan NRK-ansatte med etternavn Eriksen omtaler 32 timer:
– Hege Moe Eriksen:
«Nesten to døgn» (i nyhetsoppsummering onsdag ca. kl. 11).
– Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen:
«2-3 dager» (i «pressebrief» onsdag ca. kl. 14).

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 23. november 2021. Klikk på bildet for å se bilnummeret. Klikk HER for å se innslaget.

Vv 7: Trafikk. NRK pleier å sladde bilnummer o.l. for å unngå at ikke-offentlige personer skal bli identifisert. Det skjedde ikke da NRK selv ble utsatt for utidig oppførsel (men å gjøre intervjuer om en kommende Beatles-dokumentar i et fotgjengerfelt var vel også litt utidig?). Nysgjerrige blogglesere finner bilens eier på Satans Vegvesens nettsider (bla nedover for å se hvordan det gjøres med tekstmelding).

֎֎֎

Vv 8: Flagg. Bloggeren, som er særlig var for suspekt flaggbruk, stusset over et par bilder i TV-nyhetene nylig. Det til venstre nedenfor er fra en premieutdeling, men hvilket land tilhører flagget lengst til høyre? Hvis svaret er Norge, anses det for dokumentert at arrangøren ikke hadde regnet med at to nordmenn skulle komme på pallen samtidig. Flagget i bildet til høyre nedenfor er definitivt norsk, men så var det måten det festet til stangen på, da. Dette må den nyvalgte stortingspresidenten ta opp med huseieren, som skal være i nær familie.

 
Flaggbruk i utlandet og i Drammen. Klikk på bildene for å se dem større.

֎֎֎

Vv 9: Pikant. Nettavisen Resett har i det siste konsentrert seg om pikante nyheter knyttet til SSp (Sosialistisk Senterparti). Det ene oppslaget er reservert for abonnenter, men twittermeldingen som er utgangspunktet, er åpent tilgjengelig for alle. Når det gjelder det andre oppslaget, presiserer bloggeren for ordens skyld at bildet under overskriften nedenfor ikke viser den aktuelle politikeren og en av hans elskerinner.

Resett xtra 20. november2021. Klikk for å lese.

(Innlegget ble påbegynt 25.11.2021 og fullført 25.11.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no