Virtuell virkelighet 41/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Resett29. oktober2021. Klikk for å lese.

Vv 1: Konsert. Folk gidder ikke gå på konsert, påstår Resett. Vi får nå se, for søndag 12. desember foregår igjen syrinbusk-konserten, knyttet til den årlige tenningen av lysene på syrinbusken hjemme hos Erle. Alle har adgang til konserten, og alle som får plass inne, får enkel servering etterpå. Bloggeren oppgir adresse og klokkeslett på forespørsel.

֎֎֎

Budstikka 31. oktober 2021 (hendelsen skjedde i 1961). Klikk for å lese (kanskje reservert for abonnenter).

Vv 2: Ras-moro. I gamle dager (på 1960-tallet) skjedde det ikke så mye spennende. Det er nok grunnen til at Budstikkas nostalgi-redaksjon bruker etiketten Kultur, underholdning på saken ved siden av. Det er mulig at lenken til Budstikkas artikkel er forbeholdt avisens abonnenter og «hackere» som klarer å sno seg rundt uten å betale.

֎֎֎

Document 27. oktober 2021. Klikk for å lese.

Vv 3: Fall. Med imponerende presisjon forteller Document i hvilken retning det går når noe faller, nemlig nedover – i dette tilfellet gjelder det MDGs oppslutning på en meningsmåling.

֎֎֎

Vv 4: Familiebedrift. Personen på bildet til høyre og stemmen som tilhører vedkommende (klikk på bildet for å høre) tilhører en av medarbeiderne i det som kan vise seg å være en familiebedrift (ikke kikk på «fasiten» før du har prøvd å finne ut hvilken bedrift det er!).

.

֎֎֎

Vv 5: Løgn. Fotografier lyver ikke, het det i gamle dager. Video, derimot … (fra Dagsnytt 18, TV-versjonen, 2. november 2021):

֎֎֎

Vv 6: Dannet tale. En dannet måte å si det på:

֎֎֎

Vv 7: Navn. Det er så mange artige navn i regjeringen! Slagsmål Vedum ble for noen år siden omtalt slik av den daværende stortingspresidenten, som sikkert hadde tenkt mye på at han ikke måtte si nettopp det. Slik er det nok også med de NRK-journalistene som tror at statsministeren nå heter Gasj Tøre. Som om ikke det var nok, må de også øve seg på ikke å si kulturminister Trettebæsj-tuen.

֎֎֎

Aftenposten 29. oktober 2021. Klikk for å lese.

Vv 8: Statistikk. 11,3 ganger mindre risiko, sier israelerne ifølge Aftenposten. Men hvor stor var risikoen i utgangspunktet? Jeg minner om følgende – nesten sanne – historie:
Læreren: «Hvis dere fortsetter slik, kommer minst 50 prosent av dere til å stryke til matematikk-eksamen!»
Elev Ole: «Ha, ha! Så mange er vi ikke!»

(Innlegget ble påbegynt 03.11.2021 og fullført 03.11.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no