Virtuell virkelighet 33/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Gullur. Eventuelle samlere kan kanskje være interessert i et lomme-ur fra begynnelsen av 1900-tallet. Eieren vurderer å selge det, og bloggeren kan formidle kontakt.

֎֎֎

Klikk for å se filmen ovenfor og filmen om Saftfabrikken 2.0.

Vv 2: Epleplukk. Eplene her på bruket har modnet i hele sommer, og lørdag 11. september er plukkedagen. Da høster vi det som er igjen etter at de yngste i Blommenholm barnehage har vært her – tradisjonen tro! – noen dager tidligere. Alle bloggens lesere kan delta i innhøstingen og ta med seg det de plukker. På grunn av corona-pandemien må man melde fra på forhånd (senest torsdag 9. september) – bruk kommentarfeltet . Saftfabrikken 2.01 (med forbedret drivaksel) skal være i drift. Vi pleier å komme i gang i tolvtiden, og det er ikke værforbehold.

֎֎֎

NRK Dagsrevyen 30. august 2021.

Vv 3: Flagg. Paralympics-deltakerne (eller deres dårlige rådgivere) har funnet kreative måter å misbruke flagget på. Ann Cathrin Lübbe demonstrerer på bildet  (mis)bruk av flagg som ansiktsmaske (det heter ikke munnbind!). Den er trolig ment som informasjon til de tungnemme som ikke forstår at norsk flagg på jakken og norsk flagg som halstørkle(!) betyr at hun representerer Norge. Heldigvis har hun ikke horn på ridehjelmen.

֎֎֎

Vv 4: Sprekinger. I NRK Dagsrevyens sportsdel nylig kunne Anders Boine Verstad fortelle at det var sponsorene som tok gullmedlje i det store idrettsstevnet i Tokyo for noen uker siden:

֎֎֎

Aftenposten 22. august 2021.

Vv 5: Lånevilkår. Hvis Aftenposten har sitert forbrukerøkonom Derya Incedursun riktig (lån = gratis penger rett i lomma), kan det være grunn til å flytte lånene sine til Nordea.

.

.

.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 30. juli 2021.

Vv 6: Arkitektur. Arkitekt Stein Halvorsen er hensynsløst ærlig i Budstikka (som fohåpentlig har sitert ham riktig). I en artikkel om det nye Sandvika skiller han mellom ny arkitektur og verneverdig arkitektur.

֎֎֎

Asker og Bærums Budstikke 6. september 1971. Klikk for å lese.

Vv 7: Kalvøyafestivalen. Førstkommende søndag er det Kalvøya-festival igjen, femti år etter den første, og delvis med de samme arrangørene. I Budstikkas referat fra festivalen i 1971 fikk man vite hvorfor bl. a. lyrikeren Harald Sverdrup ikke kom på scenen.

֎֎֎

Vv 8: Mobilreparasjon. Nylig har jeg vært på jakt etter noen som kan fikse en mobiltelefon med programvarefeil. Da støtte jeg på både språklige hinder (nedenfor til venstre – jeg tør ikke la folk som skriver så dårlig, prøve seg på en komplisert telefon) og hinder i form av lite brukervennlige nettsider (nedenfor til høyre – ingen forhandler i Oslo??).

  
Klikk for større bilder.

(Innlegget ble påbegynt 02.09.2021 og fullført 02.09.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.