Tilbakeblikk 03.09.2021

Postene nedenfor er utfyllende stoff til innlegg som har stått i bloggen tidligere .
___________________________________________________________________________

Ord om klima (27.08.2012)
I forrige ukes innlegg Ord om klima ba jeg om hjelp til å belyse klimasaken på en forståelig og nøytral måte. Det har jeg foreløpig ikke fått, men jeg finner stadig innspill fra den ene siden, f. eks. oppslaget Bjørn Lomborg: – Klimaendringene redder netto 166.000 liv hvert år i Resett.

Aftenposten 22. august 2021.

Klimabrøl (06.12.2019)
Det har vært «klimabrøl» igjen. Personlig har jeg vanskelig for å forstå hvordan det å brøle endrer klimaet i den ene eller andre retningen, men så registrerer jeg også en viss usikkerhet i begrepsbruken hos de som er opptatt av klimasaken. Eller er det miljøsaken? For meg betegner klima og miljø to ulike forhold. Klima handler om langtidsvær, miljø om luft- og vannkvalitet o.l. Så når Aftenposten forteller hvilke tiltak de politiske partiene vil iverksette for å «gjøre oss mer miljøvennlige» for derved å «løse klimakrisen», blir jeg forvirret (mer enn jeg var fra før).

(Innlegget ble påbegynt 02.09.2021 og fullført 02.09.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.