Virtuell virkelighet 22/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Hopp! Gisselaksjonen (selv kaller de det streik) som UNIO stat har hatt ved noen sykehus, er avsluttet – av aksjonistene. De har sikkert lest innlegget Alternativ til gisselaksjon (streik) i forrige utgave av bloggen, for de har fulgt innleggets anbefaling: frivillig voldgift. Eller var det aksjonistenes ledelse som bestemte dette? I et velregissert innslag som UNIO hadde laget i samarbeid med NRK forrige torsdag,  ble det i hvert fall dokumentert at når ledelsen sier «hopp!», så hopper medlemmene.

NRK Oslo og Viken torsdag 10. juni 2021. Klikk for å se innslaget.

֎֎֎

Vv 2: Motorsportspråk. Språk- og motorsportkyndige lesere har gjort meg oppmerksom på at det som jeg i forrige ukes blogginnlegg En runde med bil på Le Mans-banen omtalte som «pit» og forklarte med «verkstedbod», vanligvis kalles depot på «norsk». Det ordet lette jeg etter, men kom ikke på det. Men jeg så fenomenet på nært hold i 1987, og det er en verkstedbod.

֎֎֎

Aftenposten 13. juni 2021. Klikk for å lese

Vv 3: Katteallergi. Bloggeren er mentalt allergisk mot katter, og gledet seg derfor over oppslaget på Aftenpostens forside sist søndag. Som bildet antyder, kan også fugleelskere ha sans for ideen om båndtvang for katter.

.

֎֎֎

Vv 4: Bilderadio? Kongeparet har vært på Vestlandsreise, og i NRK radio kunne man torsdag høre om dette i en reportasje med Kristi Marie Skrede, som snarest bør få et tilbud fra Blindeforbundet:

֎֎֎

Vv 5: Kjønnsnøytralt. I dagens innlegg Waterloo er det en lenke til Kjell Lunds barnetimesang Der kommer guttemusikken. Tittelen viser at det er noen år siden sangen ble laget, for i dag måtte ordet guttemusikken vært erstattet av et kjønnsnøytralt ord hvis sangen skulle kunne bli autorisert for bruk i barnetimen.

֎֎֎

Budstikkas nettavis 10. juni 2021.

Vv 6: Mark. TITANIC ligger på 4000 meters dyp sør for Newfoundland, og blir nok ikke hevet. Det ble derimot båten som Budstikka i overskriften til høyre kaller «styggen selv». Ifølge avisen var dette en stålbåt, som var «markspist og pill råtten» (stadig ifølge Budstikka). Stålspisende mark skal man ha respekt for,  og en råttten stålbåt er ikke trygg!

֎֎֎

Aftenposten 13. juni 2021.

Vv 7: Bytrær. Aftenpostens overskrift ovenfor feilleste jeg. Jeg trodde at det sto felle trær (det står telle trær), og at det følgelig handlet om MDG («Miljø»-partiet De Gale) og partiets trefellingsplaner og -arbeid i Oslo.

֎֎֎

Vv 8: Mistillit. Det har vært litt politisk hurlumhei i Oslo rundt den tilnærmet feilfrie byråden Lan Marie Nguyen Berg, som fikk mistillit mot seg onsdag denne uken. Også partiet Rødt stemte for mistillit, og redegjorde for det i en pressekonferanse tirsdag. Siden utgangspunktet for mistilliten var ny vannforsyning til Oslo, syntes Rødt det var lurt å holde pressekonferansen ved siden av det kunstige fossefallet i Rådhusets borggård. NRK kunne gjerne gitt partiet et hint om at det – lydteknisk sett – ikke var så lurt. Her er pressekonferansens høydepunkt med Rødts bystyregruppeleder Eivor Evenrud (klippet inneholder et spørsmål og hennes svar):

֎֎֎

Hvem lager denne?

Vv 9: Arbeids-tegning? Bildet til høyre fant jeg tilfeldigvis på nettet, men uten opplysninger om hvem som lager konstruksjonen. Kanskje noen av bloggens lesere har lyst til å prøve?

(Innlegget ble påbegynt 17.06.2020 og fullført 17.06.2020)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no