Virtuell virkelighet 20/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Mimre-TV. Folk på bloggerens alder (fullvaksinert!) vil trolig ha stor glede av å se NRK-programmet Urra-gutta, der en gruppe eldre herrer som begynte i samme klasse på Uranienborg skole i 1948 forteller om sin oppvekst. Underveis i programmet presenteres de medvirkende bare med fornavn, mens fulle navn står i rulleteksten til slutt (gjengitt nedenfor). Programmet varer ca. 40-minutter, og er tilgjengelig på NRKs Nett-TV.

Deltakerne i NRK-programmet «Urra-gutta». Klikk for stort bilde.

֎֎֎

Sandvika storsenter 21. mai 2021.

Vv 2: Lammekjøtt. «Årets ferske lam» står det på pakken. Men slaktingen skjer om høsten, bekrefter min sauefaglige konsulent, for i mai er det ikke mye kjøttvekt å snakke om. Det stemmer for så vidt med prislappen: 0% fett, 0% protein. Men årets? Les Kjøp sauekjøtt fra august 2018.

֎֎֎

Vv 3: Hundeglam? Det er forskjell på wow og vov! Rima Iraki brukte det første i et mulig forsøk på å innføre en NRK-vignett à la Metro Goldwyn Meyer (Virtuell virkelighet 1/21 – Vv2). Leiv-Erik Bondevik snakker om vov-faktor, som jeg ikke vet hva er (hunden her på bruket har det avgjort ikke, han han tilhører den tause, sterke typen).

֎֎֎

Vv 4: Hygiene. Se på de to flaskene med toalettrens på bildet nedenfor. Den til høyre har ifølge etiketten «bättre räckvidd under kanten». Jeg har prøvd begge, og merker ingen forskjell. Det som også er likt, er konsistensen på det begge produsenter kaller «gel», som jeg trodde var mer tyktflytende.

֎֎֎

Vv 5: Sport. Vanligvis hopper jeg  over sportsnyhetene (det er min form for mosjon), men jeg fikk tilfeldigvis med meg innspurten på kvinnenes 800-meterløp under Diamond League-stevnet i Doha nylig, der den kenyanske vinneren gjorde korsets tegn etter å ha krysset mållinjen. Men så heter hun Faith Kipyegon, og syntes vel hun burde følge opp fornavnet sitt.

֎֎֎

Fra NRKs nettsider. Klikk for større bilde.

Vv 6: Korrupsjon. Eirik Jensen skal være glad for at det er i Norge han er dømt for politikorrupsjon. Det er selvsagt helt tilfeldig at egenreklamen til høyre (fra NRKs nettsider) dukket opp omtrent samtidig som granskingskommisjonen etter saken og dommen mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen ble fremlagt.

֎֎֎

Vv 7: Fremmedspråk. Sandvika storsenter utmerker seg stadig ved å henvende seg til sine kunder på engelsk (til høyre). Det neste blir trolig bantu eller zwahili (nedenfor).

.

.

.

֎֎֎

Aftenposten 26. mai 2021. Klikk for å lese.

Vv 8: Bekymret. Ulrikke Torgersen (det venstre bildet på Aftenposten-siden til høyre) stiller til valg for MDG i Rogaland, og er ifølge billedteksten «bekymret for hva som kan skje om hun kommer inn på Stortinget». Det er jeg også. NB! Dette er ikke nett-hets, men en ektefølt bekymring for landets og politikkens ve og vel de neste fire årene.

(Innlegget ble påbegynt 03.06.2021 og fullført 03.06.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no