Virtuell virkelighet 18/21

Denne spalten het tidligere Alternative fakta, som fortsatt er kategori-betegnelsen. I Alternative fakta lå vekten ofte mer på det alternative enn på fakta. Her i Virtuell virkelighet kan vekten  ligge mer på det virtuelle enn på virkeligheten.

Navneskiftet ble forklart i siste utgave av Alternative fakta 15. januar 2021.
___________________________________________________________________________

Vv 1: Navn. De av bloggens lesere som heter Ellen, Eli eller Helene, og som leser bloggen på publiseringsdagen (21. mai), har navnedag. De får derfor spesialhilsen fra bloggeren, og kan unne seg noe godt i kveld. Alle de tre navnene er visst avledet av det greske ordet helenos, som skal bety den strålende.

֎֎֎

Vv 2: Gaza 1. Det gikk rykter om våpenhvile i Gaza allerede onsdag, og torsdag ble den inngått, med virkning fra fredag. Selvsagt, for både Israels statsminister Netanyahu og Hamas-lederne (hva heter de?) fryktet enda en blogg med tanker om konflikten mellom dem.

֎֎֎

Document 14. mai 2021. Klikk for større bilde

Vv 3: Gaza 2. Bildet til høyre er kanskje et partsinnlegg (ganske mye som står i Document, er det), men jeg tar det med likevel.

.

֎֎֎

Vv 4: Pels. Onsdag brukte NRKs nyhetssending halv åtte omtrent like lang tid på Gaza-konflikten som på «nyheten» (fra kvelden før – alle som var interessert, fulgte nok med på direktesendingen) om at den norske deltakeren hadde kvalifisert seg til å delta i finalen i Melodi Grand Prix, også kjent som «jurovisjen sång kånntest». Torsdag ble det så spekulert over om den norske deltakeren kanskje kom til å ta av seg brillene eller finne på noe tilsvarende spinnvilt i finalen. Da kan jo bloggeren spekulere over om pelsen han er iført på bildet ovenfor, er kjøpt fra Dag Frølands etterlatte kostymelager.

֎֎֎

Resett 20. april 2021.

Vv 5: Yrkeshets. Bloggen har tidligere dokumentert at Niels Gerhard Johansen, som lager kommentartegninger for Resett, ikke trenger lange setninger for å begå språkfeil. På tegningen til høyre klarer han på et øyeblikk å fornærme alle landets gravemaskinkjørere.

֎֎֎

Vv 6: Guide. En gang i tiden var jeg involvert i å utarbeide teksten til en audio-guide («omvisning på boks») til en maleriutstilling. Det ble gjort ved at en som kjente utstillingen godt, holdt «omvisning» for en diktafon, hvoretter opptaket ble sendt til skriving hos en telemarking som var rask på tastaturet, men ikke kunstkyndig. For sikkerhets skyld skulle jeg se etter at det ikke var noen pinlige skrivefeil i det ferdige produktet. Jeg fant ingen, og ga teksten videre til opphavsmannen. Han kom leende tilbake med den. I teksten var det skrevet «Arne Vaa» (ikke noe unaturlig navn for en fra Telemark), mens det han hadde sagt, var art nouveau. Det ble selvsagt rettet, men jeg er ikke sikker på om audio-guiden med teksten om maleriutstillingen noen gang ble tilgjengelig for publikum.

֎֎֎

Resett 20. mai 2021. Klikk for å lese.

Vv 7: Frontfag. Så vidt jeg vet, er 3.58 prosent økning godt over det «frontfagene» oppnådde (tror det var 2,7 prosent), så da er det vel bare for oss pensjonister å takke og bukke. Og hvordan skulle det gått hvis pensjonistene hadde streiket?

֎֎֎

Resett 14. mai 2021. Klikk for å lese

Vv 8: Vegansk 1. Ved finlesing av saken om veganer-dommen fra Australia (til høyre), forstår jeg det slik at de dømte hadde forlest seg på Dyrene i Hakkebakkeskogen.

.

.

֎֎֎

Vv 9: Vegansk 2. Oppslaget nedenfor dokumenterer at det også finnes mannlige veganere.

Resett 8. mai 2021. Klikk for å lese.

(Innlegget ble påbegynt 21.05.2021 og fullført 21.05.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no