Kinamyk pizza

Biting – kategorien som dette innlegget er merket med – står oppført som et av synonymene til detalj i Synonymordboka.no. Jeg har valgt ordet  fordi det også kan være substantivering av verbet å bite. Begge betydninger kan være aktuelle for det som her skrives.
___________________________________________________________________________

Bloggeren er registrert kunde hos PIZZA & KINA EKSPRESSEN – det er slik firmaet skriver navnet på sine internettsider, uten bindestrek etter pizza, men med versaler og orddelingsfeil etter Kina.

Av navnet (Pizza- & Kinaekspressen – her har jeg valgt norsk skrivemåte) kunne man tro at dette er et firma som bringer deg raskt til Kina, men de leverer bl. a. ferdig pizza hjemme hos folk i Oslo-området. En av mine gjester ville gjerne ha pizza med sprø bunn, så vi bestilte en variant av det som i menyen omtales som «Italiensk pizza med tynn og sprø bunn for 1-2 personer». Bunnen var tynn, men sprø?

Fra min barndoms juleforberedelser husker jeg baking av sirupssnipper. Konsistensen på den «sprø» bunnen var omtrent som sirupssnippenes – før de var stekt. Men etter åtte minutter i husets stekeovn med varmluft på 200 grader var pizzaen omtrent som vi hadde tenkt oss den.

Min teori er at Pizza- & Kinaekspressen ikke lager maten når den blir bestilt, men at de da tar den ut av fryseren og deretter tiner og varmer den i mikrobølgeovn. For da vi ringte og klaget over den halvstekte pizzaen vi hadde fått levert, ble vi tilbudt ny levering – som hadde samme myke konsistens. Og da vi neste dag, tross dårlige erfaringer, bestilte Peking-suppe og Biff à la szechuan (min skrivemåte: «à la» med accent grave), ble maten levert ti minutter etter bestilling, kjøretid inkludert.

Det blir nok en stund til neste bestilling hos Pizza- & Kinaekspressen. Til bloggere som eventuelt skulle driste seg til å bestille «Italiensk pizza med tynn og sprø bunn for 1-2 personer» har jeg dette rådet: Sett på varmluftsovnen på 200 grader samtidig med bestillingen, da kan bunnen være sprø ca. åtte minutter etter levering, eller etter  gjennomspilling av China Girl med David Bowie og 歡樂童謠-小雨+虹彩妹妹+放風箏 (tekstet, slik at kinesiskkyndige kan synge med).

(Innlegget ble påbegynt 19.05.2021 og fullført 20.05.2021)
___________________________________________________________________________

Share
Del dette innlegget med andre på Facebook, Twitter, e-post o.l.
Følg denne bloggen

Kommenter dette innlegget

Til innholdsliste for denne utgaven

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Knappen “Publiser kommentar” sender kommentaren til Torgeir, som leser den og eventuelt legger den ut her.
Husk å svare på regnestykket før du klikker på publiser-knappen!
For å stoppe eventuelle automatiske reklamehenvendelser, legger WordPress inn en sperre med et regnestykke som skal besvares med et tall. Forhåpentlig er ikke det engelske regnestykket for vanskelig! Har du problemer, så bruk e-post: ttt(krøllalfa)skoletjenesten.no